Terroraksjonen i Moskva kobles til «Modern Warfare 2»

Russisk tv-kanal sammenligner spillet med virkeligheten.

26. januar 2011 15:24

Den russiske tv-kanalen Russia Today sammenligner nå tv-spillet «Call of Duty: Modern Warfare 2» med terroristaksjonen i Moskva hvor 35 mennesker mistet livet og 180 ble skadet.

Det enormt populære spillet, som ble sluppet i november 2009, fikk mye oppmerksomhet på grunn av en kontroversiell scene hvor du infiltrerer - og utfører - en terroristaksjon på en flyplass i Moskva.

Det er denne delen av spillet den russiske tv-kanalen mener ligner urovekkende mye på bombeaksjonen som fant sted tidligere i uka. I reportasjen sammenligner tv-kanalen bilder fra overvåkningskameraer som filmet terroraksjonen med bilder fra spillet. I spillet velger du selv om du vil delta i terroraksjonen, eller om du bare vil observere hendelsene.

- De blodige scenene i Moskva-angrepet ligner de vi kan se i PC-spillet som kontroversielt nok involverer en rollefigur som blir presset til å angripe sivile i en oppdiktet flyplass, sier ankerdamen i klippet som sammenligner virkeligheten med spillet.

Denne kontroversielle spillsekvensen ble for hard kost for Russland, som valgte å sensurere den i den russiske konsollversjonen av spillet.

Kritikerroste «Call of Duty: Modern Warfare 2» var et av de mest solgte spillene i 2009. Utgiver Activision meldte om et rekordsalg som dro inn over én milliard dollar.

Det antas forøvrig at det var en kvinnelig selvmordsbomber knyttet til islamske ekstremister i Nord-Kaukasus som sto bak terroraksjonen i Moskva. Hvorvidt hun hadde spilt «Modern Warfare 2», vites ikke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3