Rasende PC-spillere slakter «Call of Duty: Black Ops»

- Rører ikke spillet før de fikser «laggen»!

11. november 2010 15:53

Tirsdag denne uken ble ett av årets desidert største spill sluppet, «Call of Duty: Black Ops». Og det mest populære elementet av et Call of Duty-spill har tradisjonelt vært flerspillerdelen.

PC-spillere, som har brukt tid med «Black Ops» de siste par dagene, har imidlertid støtt på en multiplayerdel som ikke innfrir forventningene så langt.

forumet til den digitale spillbutikken, Steam, er det mye frustrasjon å spore knyttet til en flerspillerdel som ikke fungerer som den skal.

Spillerne klager over at spillet er fullt av feil, hvor brukerne blant annet påpeker at de ikke finner servere, men også at når de endelig får startet spill er det plaget med såkalt lagg. Flyten i spillet blir avbrutt av «hakking», og det rapporteres at spillet unødig tyner PC-ene til bristepunktet.

I tråden som skal liste opp alle problemene med spillet, skriver forumbrukeren kalt Snowdreamz enkelt og greit: «Legg dette til listen: Alt!».

- Oppdateringene er på vei

Enkelte spillere rapporterer også at det ikke bare er flerspillerdelen som er problematisk – hos enkelte spillere kræsjer også enspillerdelen og det rapporteres om problemer med DirectX, som er Windows' system for håndtering av lyd og bilde.

Mens forumbrukerne nå venter utålmodig på en oppdatering, har de tatt saken i egne hender for å finne problemene - og få noe til å skje.

Mange tips blir lagt ut på forumet, men det viser seg at det ikke er løsninger som fungerer for alle. PressFires lesere har også rapportert om store problemer med PC-versjonen.

- Rører ikke spillet før de fikser laggen, er helt latterlig så mye det lagger, skrev brukeren Whatevr i kommentarfeltet på vår anmeldelse av Xbox 360-versjonen.

Utvikleren av spillet, Treyarch, har allerede fikset flere bugs i PS3-versjonen av spillet, mens PC-spillere på det offisielle «Call of Duty: Black Ops»-forumet også skriker etter en offisiell fiks.

Kotaku har fått «Black Ops»-utvikleren David Vonderhaar i tale, og han mener noen av problemene skal være løst.

- Jeg vet at kundesenteret har samlet informasjon og prøver å sortere ut hva som er ordentlige problemer fra folk som ikke har utstyr som møter kravene til spillet, skriver han i en tilbakemelding til spillbloggen Kotaku, og sier at de har gjort noen forandringer som skal ha forbedret problemet.

Videre sier han at de jobber på spreng med å fikse problemene.

Se video som viser hvordan en PC-spiller opplever problemene i «Black Ops»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3