Last ned «Civilization V»-demoen nå!

Spillet er ikke ute i butikkene riktig enda, men hva med en smakeprøve?

22. september 2010 08:53

Vi i Europa må vente til fredag 24. september før vi får kloa i Sid Meiers nyeste, men akkurat som vi har blitt forespeilet er nå en demo lagt ut på Steam i forbindelse med at «Civilization V» er lansert i amerikanske butikker.

Demoen kan du laste ned fra denne linken.

Det turbaserte strategispillet er imøtesett med enorme forventninger. Du blir satt på en prøve fra spillet gjentatte ganger med utfordringen som lyder «kan du bygge opp en sivilisasjon som tåler tidens tann?». Og det er nettopp det du må forsøke på i «Civilization V».

En av de største forskjellene i spillet, er at utviklerne i Firaxis har gått bort fra kvadranter til heksagoner – altså sekskanter i stedet for firkanter. Man har også lagt seg i selen for å gjøre spillet mer grafisk intenst og endret på den diplomatiske og religiøse delen av spillet.

Utvikleren har dessuten understreket at man ønsket å bevege seg bort fra systemer som kun baserer seg på rene tall og kalkyler, noe sjefdesigner Jon Shafer utdypet i et intervju med FlashofSteel.com i sommer.

- Det vi håper på er å lage en mer tilfredsstillende, diplomatisk opplevelse, der motspillerne dine føles som ekte mennesker og ikke en rekke nummer og verdier du kan manipulere.

- I de tidligere spillene var du alltid nødt til å sjonglere positive og negative tall om hverandre veldig mekanisk hvis du ønsket å løse et problem, fortalte Shafer i intervjuet.

Guvernøren i Maryland, der Sid Meier jobber og bor, erklærte på offisielt vis at 21. september 2010 skulle være kjent som Sid Meier’s «Civilization V»-dagen. Dette var dagen da spillet ble lansert i USA.

«Civilization V» lanseres til PC den 24. september, mens demoen kan lastes ned i dag.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3