Erklærer merkedag for «Civilization V»

Guvernøren i Maryland hyller Sid Meier.

30. juli 2010 11:50

Den legendariske strategispillutvikleren Sid Meier har åpenbart satt sitt preg på den amerikanske delstaten Maryland - for nå har guvernøren i Maryland, Martin O’Malley, erklært 21. september som Sid Meier’s Civilization V-dag.

- Sid Meier er kjent i hele Maryland og i verden som en pioner innen elektroniske spill ved at han allerede i 1982 opprettet sitt første spillstudio i Baltimore, Maryland, og fortsetter fremdeles med å utvikle talent og kreativitet for fremtidige generasjoner, sier guvernøren i en uttalelse, før han på høytidelig vis forteller hvordan hjemstaten har tenkt å hedre Meier.

ERKLÆRER CIV V-DAGEN

- Derfor vil jeg, Martin O’Malley, Guvernøren av Maryland, i dag hylle den fantastiske prestasjonen og erklærer herved 21. september 2010 som Sid Meier’s Civilization V-dagen og håper alle i staten feirer denne salutten.

Den nå 56 år gamle Sid Meier er opprinnelig fra Canada, men startet i 1982 spillselskapet MicroProse i Baltimore. Selskapet stod blant annet bak klassikere som «Sid Meier's Pirates!», «Civilization», «Silent Service» og «X-Com».

Meier forlot i 1996 MicroProse for å starte spillstudioet Firaxis Games, hvor han blant annet har rukket å utvikle «Sid Meier's Alpha Centauri», remaken av «Sid Meier’s Pirates!», «Sid Meier’s Civilization III», «Sid Meier’s Civilization IV» og er naturligvis aktuell med «Sid Meier’s Civilization V» den 21. september i USA og tre dager senere i Norge.

Det er også verd å nevne at Sid Meier i 1998 var den andre personen som havnet i spillutviklernes Hall of Fame, etter selveste Shigeru Miyamoto, opphavsmannen til blant annet Mario- og Zelda-spillene. Andre store navn som Yu Suzuki, Will Wright og Peter Molyneux har senere også fått utmerkelsen.

«Sid Meier’s Civilization V» utvikles til PC og slippes 24. september.

Se trailer her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3