«StarCraft II» er tidenes strategisuksess

Nye milepæler er nådd for Blizzard, én uke etter at den etterlengtede oppfølgeren kom ut.

3. august 2010 23:14

I forrige uke ble den svært etterlengtede oppfølgeren til «StarCraft» – den 12 år gamle strategispillklassikeren – sluppet. Og det til svært gode anmeldelser. PressFire belønnet spillet med en toppkarakter, i likhet med en rekke andre spillmedier. Blizzard melder at «StarCraft II: Wings of Liberty» solgte 1 million i løpet av de 24 første timene i salg,  Og 1.5 million i løpet av 48 timer.

Dette gjør spillet til tidenes raskest selgende strategispill og 2010s mestselgende PC-spill. Det er selskapet selv som oppgir disse tallene.

Mer enn 8000 butikker, fra Brazil, Sør-Korea, Norge, USA og New Zealand, holdt nattåpent for å ta i mot første pulje av StarCraft-hungrige, ifølge Kotaku. Det gav da også resultater i Activision Blizzard-kassa.

- Vi lanserte «StarCraft II» på 11 ulike språk og på fem forskjellige kontinent fordi vi ville være trygge på at så mange spillere som mulig kunne logge på og spille allerede fra dag én, uttaler Mike Morhaime i Blizzard i en pressemelding.

- Vi er glade over at så mange mennesker verden rundt allerede har plukket med seg en kopi av spillet, og vi ser frem mot å ønske enda flere spillere velkommen til Battle.net i løpet av de neste ukene og månedene, fortsetter Morhaime.

NB! Vær med i konkurransen vår om du vil sikre deg et realt samleobjekt. Onsdag 4. august klokken 14:00 trekker PressFire en vinner som får en Collector's Edition av «StarCraft II: Wings of Liberty».

Se lanseringstraileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3