Warner kjøper Turbine

Sikrer seg rettighetene til Ringenes Herre-spill.

21. april 2010 15:19

Warner Bros. Interactive Entertainment har nå annonsert at de har kjøpt spillstudioet Turbine. Det Boston-baserte spillstudioet har stått bak onlinespill som «Ascheron’s Call», «Dungeons & Dragons Online» og «Lord of the Rings Online».

Ingen detaljer om kjøpesum er avslørt, men Warner Bros. har røpet at avtalen inkluderer rettighetene til å lage onlinespill basert på Tolkiens bøker.

TOLKIENS HERRE

1. januar 2009 overtok Warner Bros. Interactive Entertainment også rettighetene til å lage spill basert Peter Jacksons filmer fra Electronic Arts.

Dermed har underholdningsgiganten sikret seg alle spillrettigheter basert på Ringenes Herre-bøkene eller filmene.

Selskapet annonserte også nylig  «Lord of the Rings: War in the North» fra Snowblind Studios.

Snowblind Studios laget de svært vellykkede Diablo-klonene «Baldur’s Gate: Dark Alliance» og «Champions of Norrath»-spillene. Det nye Ringenes Herre-spillet ser ut til å fortsette i samme sjanger. Det skal etter planen slippes til PC, Xbox 360 og PS3 i 2011.

Warner Bros. Interactive Entertainment viser med dette at de satser på spill i fremtiden. I fjor kjøpte de Rocksteady, selskapet som stod bak kritikerfavoritten og prisvinneren «Batman: Arkham Asylum».

Les også: Anmeldelse av «Lord of the Rings: Conquest».
Les også: Anmeldelse av «Batman Arkham Asylum».

Warner Bros. sikret seg også store deler av Midway etter at selskapet gikk konkurs og valgte ifølge Gamespot å ansette mesteparten av teamet bak «Mortal Kombat vs. DC Universe».

Turbine har hintet om utvikling av et onlinerollespill til konsoller, hvor de i et intervju med Gamespot fortalte at hovedplattformen for utviklingen sannsynligvis blir PS3.

Det siste Turbine slapp var utvidelsen Siege of Myrkwood til onlinespillet «Lord of the Rings Online» som de slapp i oktober 2009.

Trailer fra «Lord of the Rings Online: Siege of Myrkwood»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3