(PressFire.no): EA har bestemt seg for at det svenske utviklingsstudioet Ghost Games skal bli til EA Göteborg, og at dette innebærer at Ghost Games ikke lenger skal utvikle «Need for Speed»-serien.

Studioet skal heller hjelpe til med utviklingen av spillmotorer brukt innad i EA, hvilket betyr at de ikke lenger skal lage spill – dermed flyttes «Need for Speed» tilbake til Criterion Games, som produserte serien for en del år tilbake.

Til Gamesindustry.biz sier EA at litt av grunnen til denne omleggingen er fordi de ikke har greid å rekruttere nok folk til Göteborg.

Ghost Games har utviklet de siste fire spillene i serien, der det foreløpig siste spillet er «Need for Speed: Heat» – som kom ut til lunken mottakelse i fjor.

Criterion utviklet «Need for Speed: Hot Pursuit» i 2010 og «Most Wanted» i 2012, og har i det siste bistått andre EA-studioer med utviklingen av spill.

Da Ghost Games ble grunnlagt flyttet en rekke Criterion-ansatte over dit, og flere av de ansatte flyttes tilbake til Criterion med denne omrokkeringen. Men opptil 30 personer står i fare for å i verste fall miste jobben. EA sier derimot de håper på å kunne finne arbeid innad hos seg også for disse.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

PlatinumGames har avslørt sitt neste spill

«Project G.G.» blir det første spillet de eier selv.

Les mer

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer