Fra Yager-kontorene.

(PressFire.no): Det ble tidligere i år kjent at den kinesiske tech-giganten Tencent har lagt inn bud på samtlige aksjer i Funcom – til den nette sum av 1,33 milliarder kroner.

Selskapet har (som i tidligere år) vært travel med å investere i spillstudioer så langt i år, der de også har investert et ikke-oppgitt beløp i PlatinumGames, kjent for spillserier som «Bayonetta» og «Astral Chain».

Nå pumper også kineserne penger inn i Yager, utviklerselskapet som stod bak det kritikerroste «Spec Ops: The Line». Selskapet har i det siste fokusert på såkalt GAAS, eller «games as a service»-spill, som romspillet «Dreadnaught» og det kommende skytespillet «The Cycle».

Berlin-studioet ble grunnlagt for 20 år siden og har i dag 110 ansatte.

- Tencent er ikke bare det ledende spillselskapet i verden, men de er også en flittig investor med en fantastisk merittliste, sier Yager-sjef Timo Ulmann til Gamesindustry.biz.

- Vi er sikre på at dette vil øke omfanget til virksomheten vår betraktelig, ikke bare ved å få tilgang til Tencent sitt nettverk og ressurser, men også ved å kunne bruke Tencent sin enorme kunnskap om industrien.

Det er uvisst akkurat hvor mye penger Tencent investerer i selskapet, men Yager skal fortsatt operere som et uavhengig selskap. Pengene skal gå til å både utvikle en rekke nye spill, i tillegg til at Yager skal gi ut spillene sine selv.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

PlatinumGames har avslørt sitt neste spill

«Project G.G.» blir det første spillet de eier selv.

Les mer

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer