Tencent kjøper seg inn i PlatinumGames

Sikter på å gi ut flere spill alene.

7. januar 2020 13:42

(PressFire.no): Nylig hintet sjefen for Platinum Games om at det kommer store nyheter om det smått legendariske japanske spillstudioet bak spill som «Bayonetta» og «Nier: Automata».

Det satte i gang spekuleringene om oppkjøp, og det har lenge gått rykter om at Microsoft har sittet klart med sjekkheftet.

Nå viser det seg at det er den kinesiske giganten Tencent som har punget ut et ukjent beløp i en avtale med selskapet.

Det er sjefen sjæl Kenichi Sato som avslører investeringen i et innlegg på de offisielle sidene.

Han beskriver investeringen som et partnerskap og at det ikke vil ha noen påvirkning på driften videre eller dagens lederstruktur.

Investeringen betyr imidlertid at de nå sikter på å bli mer selvstendige på utgivelser – såkalt self-publishing – og håper Tencent kan hjelpe dem med et «globalt perspektiv».

Platinum Games har spesielisert seg på å utvikle spill på oppdrag eller sammen med andre spillutgivere og har både jobbet med Nintendo, Square Enix, Microsoft og Konami.

Hvor stor andel av spillstudioet Tencent Holdning har sikret seg avsløres ikke.

Tencent har kjøpt seg opp i svært mange spillstudioer de siste årene og sikret seg nylig også en andel av norske Funcom og er med 29 prosent nå den største aksjonæren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3