(PressFire.no): Det var i august at det ble annonsert forlik mellom Riot Games og kvinnene i gruppesøksmålet etter sex- og kjønnsdiskriminering i spillgiganten.

Nå avslører rettsdokumentene at spillgiganten bak «League of Legends» betaler minst 10 millioner dollar, som utgjør over 90 millioner kroner med dagens kurs, i erstatning til kvinne som har jobbet i Riot Games.

Rundt tusen kvinner som har jobbet i spillgiganten mellom 2014 og forliksdatoen vil ha krav på en del av erstatningen. Det er den ansattes ansiennitet som bestemmer størrelsen på erstatningssummen per person.

En talsperson forteller til Los Angeles Times at forliket er «nok et steg for å vise deres forpliktelse til å gjøre Riot til bransjens mest inkluderende miljø».

Det var i fjor at spillbloggen Kotaku i en artikkelserie satte fokus på en omfattende ukultur med sex- og kjønnsdiskriminering i spillgiganten. I kjølvannet valgte mange av kvinnene å gå til sak mot selskapet.

I ettertid har Riot Games lovet å ta steg for å endre ukulturen, men har i ettertid også blitt kritisert av tidligere ansatte og dagens ansatte for å gjøre for lite.

Spillselskapet prøvde også å hindre ansatte i å gå til sak ved å t ai bruk en klausul i kontraktene som tvinger de ansatte til å ta opp eventuelle saker i megling med arbeidsgiver utenom rettsapparatet. Det resulterte i en gå sakte-aksjon i selskapet.

Det hører også med til historien at arbeidstilsynet i California går rettens vei etter at de anklager Riot Games for å nekte å samarbeid i en etterforskning.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sekiro: Shadows Die Twice» årets spill under The Game Awards

Men «Disco Elysium» med flest priser.

Les mer

- Kødder med forventningene du har til et rollespill

«Disco Elysium» er noe helt unikt. Her er ukas Rad Crew podcast.

Les mer