(PressFire.no): Det var i fjor at det begynte å blåse svært friskt rundt arbeidsmiljøet i «League of Legends»-giganten Riot Games.

Lengre gravejobb fra Kotaku avslørte hvordan kvinner hadde blitt diskriminert og trakassert i et arbeidsmiljø som ble beskrevet som å være svært belastende med umodne diskriminerende gutter – gjerne i lederroller.

 

De ansatte streiket.
Prøvde å hindre rettsgang med klausul

I ettertid har Riot lovet å sette i gang tiltak for å endre kulturen, men mange syntes det var for lite og for seint, og flere ansatte gikk til gruppesøksmål mot selskapet.

Og dermed havnet Riot igjen i uføre da det viste seg at de har klausulfestet i arbeidskontrakter at kvinner ikke kan gå til sak mot arbeidsgiveren sin, men kontraktforpliktet til å løse eventuelle konflikter utenfor rettssystemet.

Dette resulterte også at de ansatte gikk fra jobben sin i en protestaksjon - den første i sitt slag i spillbransjen.

De forskjellige kontraktene de ansatte har gjør også at det pågår flere saker parallelt med gruppesøksmålet. Nå kommer det imidlertid et lite seiersrop fra den ene fløyen mot Riot – de har inngått forlik med arbeidsgiveren sin.

Riot-ansatte som er tilknyttet gruppesøksmålet kaller enigheten for en «stor seier for kvinner som jobber med dataspill».

- Vi tror at dette og Riot sin endring i policy hjelper prosessen mot likestilling, heter det i en uttalelse på Twitter.           

- Dette forliket er et viktig steg på reisen for å få mer mangfold inn i spillbransjen og gjøre den mer åpen.

Likevel påpeker de at kampen ikke er over og påpeker at diskriminering og trakassering skjer utover kjønn, og erkjenner at de ikke blir dekket av dette forliket.

 

Vil bli mest inkluderende i bransjen

Sjefen for Riot Games, Nicolo Laurent, forteller i en offisiell uttalelse at dette viser at de holder seg til lovnaden om bedring.

- Gjennom året har vi gjort betydelig framgang for å utvikle kulturen og vil fortsette jobben med å bli det mest inkluderende selskapet inne spillutvikling.

Innholdet i forliket er foreløpig ikke kjent og må godkjennes av retten før den trer i kraft.

Annonse

Kommentarer