Rundt 150 ansatte nektet å arbeide.
(Foto: @Upcomer / Twitter)

(PressFire.no): Over 150 utviklere i «League of Legends»-utviklingsstudioet Riot Games i California protesterte i natt mot ukultur innad i selskapet.

Det er spesielt en klausul i arbeidskontraktene deres de protesterte mot, som spesifikk sier at de ikke kan saksøke selskapet og få saken lagt for en jury. Istedet er det tvungen mekling som skal bli brukt, såkalt voldgift, for å hindre at saker går ut i offentligheten.

Riot selv sier at de skal gå vekk fra praksisen, men at de først skal gjøre seg ferdig med seks søksmål som er tatt ut av ansatte.

Disse søksmålene kom i kjølvannet av en lengre artikkel skrevet av journalist Jason Schreier publisert hos Kotaku som omtalte en større ukultur i Riot, og skal omhandle kjønnsdiskriminering, uønsket seksuell kontakt og en «bro»-kultur hvor sjefer skal ha fjertet i ansiktet på ansatte, klasket ansatte i skrittet og gnidd seg mot de – for moro skyld.

Selskapet har også fått kraftig kritikk for å forsøke å stanse et gruppesøksmål for seksuell trakassering.

Ifølge Kotaku skal det ha vært stor aktivitet innad i selskapet etter avsløringene, men flere måneder etter er det fortsatt ikke blitt gjort noe – og flere ansatte skal ha fryktet for reprisalier fra Riot om de sto fram med ytterligere historier.

Utviklerne som protesterte gikk fra arbeidet og samlet seg utenfor kontorene i går, der ropte de slagord og kom med appeller mot arbeidsgiveren sin.

Fagforeninger eksisterer nesten ikke i spillutviklerbransjen, og dette er derfor en lokalisert «walk out» som er organisert av de ansatte i California, men også hos Riots kontorer i Irland ble det avholdt protester i solidaritet med amerikanerne.

Det varsles ytterligere protester i økende styrke dersom ingenting blir gjort innad i selskapet innen 16. mai.

Toppbilde: Kotaku.

Annonse

Kommentarer