(PressFire.no): Det er toppsjefene Kenichiro Yoshida fra Sony og Satya Nadella selv som nå kunngjør et strategisk partnerskap rundt skyteknologi og kunstig intelligens.

Sammen skal de videreutvikle Microsofts skyløsning i Azure for spillstrømming og målet er å utvide og forbedre underholdningsopplevelser over hele verden.

 

Sony og Azure

Det nevnes spesifikt at Microsoft skal utforske løsninger for Sony sine strømmetjenester – inkludert spill.

De vil også jobbe sammen om annen type teknologi – som halvledere, kunstig intelligens og bildebrikkeløsninger.

- Sony har alltid vært ledende innen underholdning og teknologi, og samarbeidet vi annonserer i dag bygger på denne historikken rundt innovasjon, sier Satya Nadella i kunngjøringen.

- Vårt samarbeid bringer kraften i Azure og Azure AI til Sony for å levere nye spill- og underholdningsopplevelser til kunder.

 

Hvor som helst og når som helst

Yoshida forteller at PlayStation i seg selv ble til på grunn av en blanding av kreativitet og teknologi.

- Vår misjon er å sømløst videreutvikle plattformen som en som fortsetter å levere de beste og sterkeste underholdningsopplevelsene, sammen med skyløsninger som sikrer de best opplevelsen, hvor som helst og når som helst.

Det hører med til historien at Sony i dag allerede har en strømmeløsning for spill – som delvis er basert på teknologi de kjøpte etter nedleggelsen av OnLive.

I dag heter tjenesten PlayStation Now, og de to selskapene skal se på å flytte dette over på Azure.

Xbox har allerede avslørt sin variant av spillstrømming kalt xCloud og Google meldte seg på nylig med sin løsning Stadia.

Sist - Både Microsoft og Sony skal snart annonsere sine nye spillkonsoller. Microsoft er forventet til å avsløre sin på E3 om noen uker.

Annonse

Kommentarer