(PressFire.no): Epic Games ligger ikke og slapper av på laubærene og haugene av «Fortnite»-penger, og lanserte i fjor en egen nettbutikk for spill for å ta opp kampen med Valve og Steam.

Så langt har en rekke indie-utviklere kastet seg på, godt hjulpet av en hyggelig omsetningssplitt med Epic. Utviklerne beholder selv 88 prosent av omsetningen, mens Epic får tolv.

Til sammenligning tar Steam godt over det dobbelte – hele 30 prosent – av omsetningen til et spill.

Men nå flytter også de store på seg. Ubisoft har varslet at de dropper Steam helt med lanseringen av «The Division 2», og lanserer det kun på Epic Game Store.

Etter hvert skal også flere av spillene deres over på tjenesten, melder selskapet. Epic skal faktisk gå så langt som å implementere Ubisofts egen Uplay-løsning i sin nettbutikk.

- Vi stoler på at Epic vil levere en smidig løsning for være fans, fra forhåndsbestillinger og betaer til lansering, sier Ubisofts Chris Early.

- Epic fortsetter å utfordre spillindustrien, og deres distribusjonsmodell er det seneste eksempelet på det, og det er noe Ubisoft ønsker å støtte.

Har du derimot forhåndsbestilt spillet på Steam betrygger Ubisoft om at det fortsatt vil gå an å laste ned spillet der.

Valve og Steam fikk mye kritikk da de mot slutten av året i fjor gikk ut med en ny splitt-kalkulering for salg av spill – de største spillene skulle da få mer penger per solgte spill enn de mindre.

Nå virker det som om også de store lanseringene flytter på seg.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer