Kina oppretter etikk-komité for spillinnhold

Har avvist spill-utgivelser for «moralsk farlig» innhold.

10. desember 2018 14:33

(PressFire.no): Kinas spillindustri står fortsatt på pause, men nå kan det virke som om kranen for utgivelser av spill har løsnet noe.

Ikke siden mars har landet godkjent et eneste spill til lansering. Dette fordi myndighetene er i en stor reformsfase, der de skal omstrukturere en rekke departementer – inkludert det som godkjenner spill til lansering.

I de statseide mediene har spill lenge blitt utpekt som en dårlig innflytelse på barn og unge i landet, og ifølge Bloomberg er det mange analytikere som mener kommunistpartiet ser på å øke begrensingene til spill.

Men nå er det altså et slags kommunistisk lys i enden av tunnellen, om enn av den shady og lite åpne varianten:

Ifølge statsmediet Xinhua så har det blitt opprettet en etikk-komité som skal gå gjennom dataspill for godkjennelse. Dette er første ledd i å gi ut spill i landet.

Etikk-komitéen jobber under instrukser fra det rådende kommunistpartiets propaganda-avdeling.

Komitéen har allerede vurdert 20 ikke-navngitte spill. Ni av disse ble avvist for «upassende innhold», mens de resterende elleve har gått i retur til utviklerne, som har blitt bedt om å fjerne «moralske farer» i spillene.

Det vites ikke hva som blir vurdert som «ikke passende» eller «moralsk farlig» innhold, men tidligere har overdreven vold og skjeletter vært fy-fy i landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3