(PressFire.no): Denne uka kunne «MInecraft» fortelle at de nå kobler plattformene sammen til å dele univers, noe også Psyonix gjør med «Rocket League».

Men PlayStation-plattformene blir ikke inkludert – Sony er ikke med. Det har skapt frustrasjon og irritasjon hos spillerne.

«Minecraft»-utvikleren selv fortalte til PressFire i går at Sony ikke har åpnet for at PlayStation-plattformene skal kunne spille med andre.

 

- I utgangspunktet ikke i mot

Nå svarer PlayStation-sjefen i Europa, Jim Ryan, på deres synspunkt.

I intervju med Eurogamer forteller han at de egentlig ikke har et «filosofisk standpunkt mot det», og at de alltid er «åpne for å diskutere det med utviklere og utgivere».

- Dessverre er det en kommersiell diskusjon mellom oss og andre som har risiko knyttet til det, og jeg kommer ikke til å gå i detalj om akkurat dette tilfelle, sier han.

Eurogamer påpeker videre at Playstation-eierne er frustrert.

 

Må passe på spillerne

Ryan mener videre at de har et ansvar overfor spillerne og  påpeker at det finnes mange unge som spiller «Minecrarft».

- VI har en kontrakt med folk som spiller over nettet med oss, at vi passer på dem, sier han videre og utttrykker bekymring for å eksponere barn for ytre påvirkning de ikke lenger har kontroll over.

- Det er noe vi må passe på.

Spillsiden påpeker videre at Nintendo har godkjent spilling på tvers av plattformene, og påpeker at de er selskapet som tar barns interesser mest på alvor.

- Det er sant. Alle må ta sine egne valg. Vi kommer til å gjøre det. Som jeg sier, har vi ikke noe filosofisk standpunkt mot det.  

Han setter imidlertid at døra står på gløtt, men at det akkurat nå ikke pågår noen dialog om dette.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer