Enda mer snytepapir til Schafer.

(PressFire.no): «Psychonauts 2» ble annonsert for litt over et år siden, og det var mulig for folket å legge penger inn i utviklingen gjennom kronerullingssiden Fig.

Spillet nådde målet på 29 millioner kroner, og stoppet ikke før det hadde godt og vel passert 31 millioner. Dette skulle utgjøre én av de tre finansieringsbolkene til Double Fine.

Double Fine har også hele tiden sagt at de har en ikke-annonsert partner med på laget, og det er nå blitt klart at dette er Starbreeze, som også finansierte og utga «Payday 2».

Det svenske utvikler-som-har-blitt-utgiver-selskapet skal ha spyttet ytterligere åtte millioner dollar inn i prosjektet (66 millioner kroner), og kommer også til å både gi ut og støtte spillet etter lansering.

- Starbreeze er den perfekte partner for Double Fine og de som støttet «Psychonauts 2», sier Tim Schafer i en uttalelse.

Som en del av dealen, vil Starbreeze forsyne seg av 85 prosent av omsetningen til spillet frem til investeringen er tilbakebetalt – hvorpå de får 60 prosent av pengene i fremtiden.

Også de som investerte gjennom Fig vil få en liten bit tilbake, dersom spillet gjør det godt.

Double Fine vil fortsatt sitte på rettighetene til spillserien og koden, og har lagt egne penger i prosjektet også – i tillegg til de nevnte 31 millionene de fikk gjennom Fig.

Utviklerne har lagt ut en liten smakebit fra spillet også, som du ser under her. «Psychonauts 2» kommer i 2018 til pc og konsoller.

Annonse

Kommentarer