Nå kommer «Psychonauts 2»

Schafer schaffet schpenn.

7. januar 2016 10:48
Mytji pæng, shø

(PressFire.no): Double Fine er i skuddet igjen.

Denne gangen er det «Psychonauts»-oppfølgeren som har nådd målet sitt - gjennom folkefinansiering.

Vi skrev tidligere om det siste frieriet til Tim Schafer og kompani, der de bruker plattformen Fig til å rake inn penger fra håpefulle fans.

Investering kontra donering

Forskjellen fra en Kickstarter-kampanje er at dette faktisk er en investeringsside, og de som legger penger inn kan potensielt få en andel av omsetningen tilbake.

Målet til «Psychonauts 2» var 3,3 millionar dollar (drøye 29,5 millioner norske grunker), men med fem dager igjen har de allerede fått 50 000 mer enn dette.

– Vi har ikke bare lyst til å lage «Psychonauts 2», vi ønsker å lage et fantastisk «Psychonauts 2», sier Schafer i en video postet på kampanjesidene, som du kan se i bunnen her.

– Hver dollar vi får [over målet] gjør at vi kan gjøre spillet bedre. Mer tid til finpussing og å gjøre spillet great på.

Renessanse

Originalspillet var en lunken affære salgsmessig da det kom i 2005, med under en halv million eksemplarer solgt. Dette til tross for svært god mottakelse blant kritikere og de som kjøpte spillet.

Fem år etter opplevde derimot spillet en oppblomstring, mye takket jungeltelegrafen og innslag i diverse samlepakker på nettet.

Over 1,2 millioner eksemplarer har blitt solgt siden 2010 alene.

«Psychonauts 2» passerte forøvrig pengesummen Double Fine fikk til det første Kickstarter-spillet sitt, som til slutt kom ut som «Broken Age». Spillet har en forventet lansering rundt høsten 2018. 

Les også: Vår anmeldelse av «Broken Age: Akt 1» og «Akt 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3