Ubisoft-sjefen ikke fornøyd med Wii U-prisen

Skepsis fra en av de viktigste partnerne - bare uker før slipp.

13. november 2012 12:50

(PressFire.no): Bare noen uker før Nintendo slipper sin nye konsollsatsing, Wii U, avslører Ubisoft-sjefen Yves Guillemot at han ikke er fornøyd med prisen.

- Jeg foretrekker alltid en lavere pris, så jeg kan ikke si at jeg er fornøyd, sier han til GamesIndustry.biz og fortsetter:

- Jeg er aldri fornøyd når maskinene er dyre. Men det vi må huske her, er at den er billig sammenlignet med en Ipad. Den er billig når du ser på hva du får. Men jeg håper de reduserer prisen i tide.

Ubisoft er blant de som gir ut flest spill til den nye Nintendo-konsollen. De slipper blant annet «Assassin’s Creed III» og Wii U-eksklusive «ZombiU» på lanseringsdagen.

- Nintendos forventinger er urealistiske

Det er ikke bare Ubisoft-sjefen som er skeptisk til prisen på Nintendo sin konsoll – finansanalytikeren Michael Pachter mener også prisen er for høy i lengden:

- Vi tror at prisen på maskinen passer etterspørselsen fra Nintendos fanbase, men i lys av konkurransen fra andre konsoller og nettbrett tror vi at prisen blir for høy til å holde oppe etterspørselen, sa han ifølge CVG.

Han mener at prisen er rett under lansering, men at de bør redusere prisen når fansen har kjøpt konsollene sine.

Pachter mener også at Nintendos salgsprognoser er urealistiske – i en finansrapport håper de på 24 millioner solgte spill – noe som utgjør over fire spill per person om Nintendo selger de 5,5 millioner konsollene de tror.

Så mye koster den

Wii U-konsollen blir sluppet i to pakker hvor den billigste koster rundt 2900 kroner og den hvasse maskinen ligger mellom 3200 og 3500 kroner.

Den billigste konsollen har bare 8 GB lagringsplass, mens premium-pakken har 32 GB og mer ekstrautstyr. Begge maskinene støtter imidlertid lagring på minnepinner og eksterne USB-harddisker.

Til sammenligning koster den billigste PlayStation 3-pakken i dag mellom 1800 og 1900 kroner, mens den billigste Xbox 360-maskinen koster rundt 1600 kroner. Begge maskinene finnes i flere varianter med variende lagringsplass.

Wii U slippes 30. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3