Analytiker: - Wii U koster for mye

Tror prisen kommer til å kuttes allerede neste år.

14. september 2012 20:01

(PressFire.no): Inntil i går har Nintendo holdt både pris og slippdato hemmelig, men har nå avslørt at maskinen vil slippes 30. november i Europa.

Prisen har også blitt avslørt til 299 dollar for den billigste og 349 dollar for sjefspakken, i USA vel og merke. De norske prisene er det til slutt forhandlerne som bestemmer, men det antas at den kommer til å ligge mellom 2500 og 3000 kroner.

NB! Her finner du en liste over lanseringsspillene til Wii U.

For dyrt i lengden

Det mener spillbransjens mest kjente finansanalytiker, Michael Pachter, er for meget i lengden.

- Vi tror at prisen på maskinen passer etterspørselsen fra Nintendos fanbase, men i lys av konkurransen fra de andre konsollene og nettbrett tror vi at prisen blir for høy for å holde oppe etterspørselen, sier han ifølge computerandvideogames.com.

Likevel påpeker han at de anser det som smart å ha en høy pris ved lansering for å dra nytte av kjernepublikummet, og forventer én til halvannen millioner solgte maskinen innen januar.

- Konkurransen kommer om noen uker

Videre sier Pachter at de forventer at «konkurransen vil materialisere seg i løpe av de kommende ukene», uten at han utdyper hva det dreier seg om.

Det er ikke umulig Pachter sikter til de Wii U-lignende koblingene PlayStation Vita vil ha med PS3, eller Smart Glass Microsoft annonserte under årets E3. 

Etter laber interesse etter lanseringen av Nintendo 3DS, måtte Nintendo i fjor for første gang i historien redusere prisen på sin nye håndholdte konsoll så mye at de tapte penger på den.

Det fikk imidlertid fart i salget og i ettertid har produksjonskostnadene blitt redusert så mye at den nå er lønnsom igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3