Annonse
Annonse
Tyskland fornyer gigantsatsing på dataspill
Setter av nye 500 millioner kroner i konkurranse med utlandet.

Tyskland fornyer gigantsatsing på dataspill

Setter av nye 500 millioner kroner i konkurranse med utlandet.
3:57
14:41
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
14:41
3:57

(PressFire.no): Det tyske parlamentet avslører nå at de fornyer fjorårets gigantsatsing med over 500 millioner kroner (50 millioner euro) til tysk dataspillbransje, skriver blant annet MCVUK.com.

Ifølge Finanskomitéen og parlamentet så er det brei enighet blant partiene om å styrke den tyske spillbransjen som en internasjonal aktør.

Innsprøytingen kommer som direkte følge av at tysk spillbransje har sett en nedgang de senere årene på tross av at markedet internasjonalt er i vekst.

De har beregnet at spillutvikling i Tyskland er rundt tretti prosent dyrere enn i Frankrike, Storbritannia og Canada – som alle har intensivordninger for å styrke og tiltrekke seg kompetanse, styrke egen bransje og spillproduksjoner.

Den tyske spillbransjeorganisasjonen sammenligner med lignende tiltak i Frankrike og ser for seg at den statlige støtten igjen bidrar til rundt 90 millioner euro, eller over 900 millioner kroner med dagens kurs, i skattepenger.

De forventer også at de utløser rundt 400 millioner euro i private investeringskapital, heter det på nettsiden om støtten.

I Norge har regjeringen lovet en dobling av dagens støtte til dataspill, som skal økes med ti millioner hvert år over tre år til totalt 60 millioner kroner i 2022.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Tyskland fornyer gigantsatsing på dataspill

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum