«The Witcher 3»- og «Cyberpunk 2077»-kildekoden lekket

Utviklerverktøyene til Xbox, PS5 og Switch også på avveie etter CD Projekt-innbrudd.

7. juni 2021 12:03

(PressFire.no): Det ble i februar kjent at CD Projekt RED, utviklerne bak «The Witcher»-serien og «Cyberpunk 2077», hadde hatt et enormt datainnbrudd på sine servere.

De som hadde vært inne hadde angivelig røsket med seg rubbel og bit av interndokumenter og kildekoder av spillene, og la etter hvert ut en auksjon for å selge dette til høystbydende via det mørke nettet – som bevis la de ut «GWENT»-kildekoden. 

Etter dette hørte man ikke mer enn at noen som påstod å være i hackergruppen sa at de hadde mottatt et bud de var fornøyd med, og dermed virket sagaen å være over.

Men den gang ei. Nå har den samme gruppa lagt ut det hele på nett, inkludert kildekoden til «The Witcher III», nestegenerasjons-versjonen av samme spill, pluss kildekoden til «Cyberpunk 2077» – og en rekke interne dokumenter som hører til disse.

Det er nettsiden Databreaches.net som omtaler saken, hvor det også kommer fram at de såkalte SDK-ene, utviklerverktøyene, til PlayStation 4, PlayStation 5, Switch og Xbox Series X også er inkludert.

Lenker til arkivene har blitt spredt i sosiale medier, og blant de første tingene folk fant var videokavalkader av en rekke feil i «Cyberpunk 2077». Utviklerne av spillet selv skal ha satt sammen flere videoer som viser bugs og feil i spillet bare måneder før lansering.

En av disse ble av utviklerne kalt «Cyber ElBuggado 2020», som du kan se deler av under her.

https://www.youtube.com/watch?v=2dl1s-E3SKs

Denne inneholder åpenbare testområder, men flere andre videoer ligger tilgjengelig på Reddit og er datert til mai 2020 (fem måneder før lansering). 

CD Projekt-sjef Marcin Iwinski  , der PS4- og Xbox One-versjonene av spillet var av så lav kvalitet at de nesten ikke var spillbare.

Han sa likevel at dette var problemer de ikke hadde fått med seg:

– Vår testing viste ikke mange av de feilene som dere opplevde under spilling. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3