CD Projekt Red hacket

- Vi kommer ikke til å betale løsepenger.

9. februar 2021 11:40

(PressFire.no): Den polske spillgiganten bak «The Witcher»-serien og «Cyberpunk 2077» går nå ut med informasjon om et datainnbrudd på deres systemer.

En ukjent person skal ha kommet seg inn i systemene til spillstudioet og hentet ned data fra hele selskapet. Deretter skal vedkommende ha etterlatt en beskjed hvor det trues med å dele informasjon fra systemene med omverden med mindre det betales en løsesum.

I brevet hackeren hevdes det at de har kildekoden til både «Cyberpunk 2077», «Witcher 3», «Gwent» og en ikke sluppet versjon av «The WItcher 3».

Samtidig skal de ha fått tak i dokumenter som er relatert til regnskap, juridisk, administrasjon, HR og investorkommunikasjon.

CD Projekt Red har lagt ut hele brevet fra gjerningspersonen og skriver i et innlegg at de ikke har tenkt å betale etter kravet.

De skriver videre at de er klar over at dette kan bety at all informasjon slippes i det offentlige og at de forbereder seg på eventuelle konsekvenser – spesifikt de som blir påvirket av at informasjonen eventuelt legges ut.

Spillstudioet skriver videre at de ikke har funnet noe bevis for at persondata til spillere eller tjenester har lekket.

Innbruddet er anmeldt og de skal ha leid inn spesialister for å etterforske.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3