Spielberg involvert i «Need for Speed»-film

DreamWorks sikret seg rettighetene.

22. juni 2012 15:54

(PressFire.no): DreamWorks har inngått en avtale med spillselskapet Electronic Arts, og skal lage en film basert på «Need for Speed»-bilspillene.

Variety snappet opp rykter om dette tidligere i år, og hevdet da at brødrene George og John Gatins skal skrive manuset.

Nå har EA bekreftet at det stemmer. Steven Spielberg er også involvert.

- Som skapt for film

Filmen skal ikke være basert på et spesifikt spill fra denne serien, men er inspirert av bilfilmer fra 70-tallet, skriver EA i en pressemelding.

Scott Waugh («Act of Valor») skal regissere filmen med planlagt premiere i 2014.

Innspillingen starter neste år.

- Jeg gleder meg til å jobbe med John og George Gatins og partnerne våre hos EA som har lagd et fantastisk manus fra en spillserie som skapt for film, uttaler Steven Spielberg, en av grunnleggerne av DreamWorks. 

- Selskapet er en perfekt partner for å lage en actionfilmversjon av «Need for Speed», slik vi alltid har ønsket oss, sier Electronic Arts’ Frank Gibeau i pressemeldingen.

«»

I høst blir det Most Wanted

«Need for Speed» er en av de mest seiglivede og suksessrike spillseriene gjennom historien.

Siden starten i 1994 har det til nå kommet ut 18 spill og serien har solgt 140 millioner eksemplarer, hevder EA.

Fjorårets «Need for Speed: The Run» er det mest filmaktige til nå, der utviklerne i EA Black Box la stor vekt på historie og en definert hovedperson samt såkalte Quick Time Events. I anledningen lanseringen av «The Run» hyret EA inn stjerneregissøren Michael Bay til å klippe sammen en intens trailer.

EA brukte undertøysmodeller i markedsføringen av «Need for Speed: The Run», og «Mad Men»-stjernen Christina Hendricks (hovedbildetvar også med i rollen som hovedfiguren Jacks sponsor til det illegale billøpet på tvers av USA.

Denne høsten er det britiske Criterion som står bak det neste spillet, «Need for Speed: Most Wanted». Her vil de kombinere alt det beste fra «Burnout Paradise» med 2010-spillet «Need for Speed: Hot Pursuit», fortalte spillskaperne på E3 for et par uker siden.

 

Se videointervju med Criterion fra årets E3-spillmesse:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3