«Shadow Realms» er BioWares nye superspill

Lover å ta rollespillsjangeren til helt nye steder.

13. august 2014 11:00

(PressFire.no): I dag annonserte BioWare et helt nytt spill: «Shadow Realms». En storsatsing de lover skal ta rollespill-sjangeren til neste nivå.

Det var fra scenen på EA sin GamesCom-pressekonferanse i Köln at de dro sløret av sin nye merkevare.

Fire spillere samarbeider i spillet gjennom en rekke episodiske fortellinger, for å ta knekken på den onde kraften «The Shadowlord». 

Tvisten er at det er en femte spiller som styrer denne fienden. Ikke helt ulikt Turtle Rock-monsterspillet «Evolve», akkurat dét.

Spillet skal altså dreie seg om dynamiske 4-mot-1-kamper. Spilt over nett – og kun på pc.

NB: Klikk her for å lese alle nyheter fra GamesCom.

Penn og papir møter internett

«Shadow Realms» er et online action-rollespill, satt til en verden som hele tiden er i utvikling, og der det moderne møter det fantastiske.

Målet er å fange magien i å sitte rundt bordet med en «game master» og skape en historie sammen. Drevet frem av menneskelig, spontan kreativitet.  

Dette spillet bringer oss tilbake til røttene våre, i domenet til klassiske penn-og-papir-rollespill. Men vi bringer også med oss noe helt nytt og innovativt for våre fans, sier Jeff Hickman, nestsjef i BioWare Austin. Dette i en pressemelding sluppet parallelt med avsløringen.

Spillet skal være grunnleggende historiedrevet. Over tid skal alle kampene knyttes sammen til et stadig større narrativ, sluppet episodevis på samme måte som en tv-serie.

«Shadow Realms» er et nytt BioWare-rollespill som har med seg alle kjennetegnene fra alle andre BioWare-spill med en rik historie, en unik verden, og en dyp kampmekanikk og -utvikling, sier Hickman, og fortsetter:

Men det er bygget som en interaktiv opplevelse som tar sjangeren til neste nivå. Vi vil skape en bredere appell, for spillere over hele verden.

Invasjon av jorda

Spillet tar for seg moderne helter som oppdager at de har magiske krefter, og blir dratt inn i en krig mot skyggelegionene fra planeten Embra.

Motstanderne deres har akkurat oppdaget en helt ny alliert: En ukjent kraft, de spillerkontrollerte «Shadowlords». Og de har funnet ut hvordan de kan komme seg vekk fra Embra – til jorda.

Enten du spiller jordboer eller skyggeherre skal du ha store valgmuligheter i å tilpasse karakter og spillestil. I tillegg til skyggeherrene finnes det seks klasser: Warrior, Assassin, Wizard, Cleric, Ranger og Warlord.

Kjærligheten for å samles rundt bordet og trille terninger i «Dungeons & Dragons» og andre rollespill skinner igjennom også på de nye nettsidene, der de legger ut om hvordan spillet fungerer:

Disse heltene kjemper sammen gjennom ulike domener (både på jorda og på Embra). De må finne skatter, dukke unna feller, åpne hemmelige dører, utforske magi og historie, og fullføre historie-drevne mål på veien. Mens en femte spiller, skyggeherren, hele tiden jobber imot dem.

Fristet med viral kampanje

Det er BioWares avdeling i Austin som står for utviklingen. Det lages til pc, med FrostBite 3-motoren til EA/DICE.

Utviklerne annonserte sammen med spillet at det blir en lukket alfa som man kan melde seg på allerede nå.

For øvrig var det ikke helt ut av det blå at spillet ble gjort kjent. Det har tidligere lekket et mystisk, liten teaser, som del av en viral nettkampanje med ordene: «You have been chosen».

Ordene «Köln» og «Tyskland» var nevnt, så det er ikke overraskende at vi fikk se noe på GamesCom i dag. 

BioWare jobber også med «Dragon Age: Inquisition», som kommer 18. november i år. Vi fikk også se noen nye glimt fra dette spillet i dag. I tillegg skal de gi oss et gjensyn med «Mass Effect».

«Shadow Realms» slippes til pc gjennom Origin. Dato er ikke kjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3