- PSN vil få 50 nye filmer i uka

Sonys filmtilbud på PS3 debuterer i utvalgte europeiske land. Så mange som 50 nyheter blir inkludert hver gang filmmenyene oppdateres.

19. november 2009 12:59

Vi i Norge må vente litt til på filmtjenesten til Sony, men England, Tyskland, Frankrike og Spania – de største og viktigste markedene i Europa – får boltre seg i den nye PS3-videobutikken fra og med i dag, bekrefter den offisielle PlayStation-bloggen.

Sony har hatt det travelt med å holde skjemaet til konkurrenten Microsoft, som denne uken rullet ut sin høstoppdatering med blant annet HD-filmtjenesten Zune, Twitter og Facebook.

Les også: Stor test av 360-nyhetene.
Les også: Sony med filmtjeneste for Europa.

I går kom oppdateringen til PS3 som inkluderer Facebook, vi fikk nyheter om musikkvideotjenesten VidZone - og nå er det også klart for et europeisk PS3-filmtilbud.

(Se filmtilbudet til PS3 presentert i videoen nederst i saken).

LEI ELLER KJØP FILM

Det mest interessante med Sonys filmløsning er at du får muligheten til å både leie og kjøpe, samt overføre dine kjøp til PSP om du ønsker underholdning til tog- eller flyreisen.

Leietitler koster fra 2 Euro (16 kroner) og kjøpspris er 8 Euro (67 kroner), men det gjenstår å se hva dette blir når noen har tatt frem kalkulatoren, kalenderen og funnet en lanseringsplan som inkluderer Norge.

Det som er helt sikkert er at vi må vente til neste år for å kunne leie eller handle film på PS3.

Sony har snakket med blant andre Eurogamer om tilbudet, og forteller om en frisk satsning på store filmer til lansering.

«Engler og demoner», «Stark Trek», «Public Enemies», «Valkyrie» og «Transformers 2» er alle på plass til lansering.

Mark Hardy hos Sony Europa forteller at de vil oppdatere hyppig fremover.

- Det er over 2000 filmer tilgjengelig fra dag én. Planen er å oppdatere butikken på ukentlig basis og inkludere et minimum av 50 filmer hver gang vi oppdaterer, sier Hardy i følge Eurogamer.

HD-film kan foreløpig bare leies, men Sony jobber med saken.

- Foreløpig kan man bare leie HD-filminnhold, men dette er noe som vi vil forandre på i fremtiden.

- Hele denne tjenesten vil vokse og utvikles over tid, og mer innhold vil bli gjort tilgjengelig til flere formater, sier Hardy, som også hinter om TV-serier i nær fremtid.

Se trailer fra Sony som demonstrerer Video Store på PS3:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3