Politianmelder «Call of Duty: Modern Warfare 2»

Vil «bruke lovverket for å regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

31. oktober 2011 17:47

Det er Kristiansand-avisen Fædrelandsvennen som nå skriver at Svein Olaf Olsen anmelder det svært populære og kritikerroste skytespillet «Call of Duty: Modern Warfare 2» til politiet.

- Spillet er interessant. Det jeg har tatt utgangspunkt i er en scene hvor en terrorist dreper flest mulig mennesker på en flyplass, sier Olsen til avisen.

I spillet infiltrerer man en terroristgruppe idet denne er i ferd med å utføre en svært voldelig terrorhandling på en flyplass. Spilleren kan selv velge om han vil skyte på sivile, eller la være.

Den kontroversielle spillsekvensen skapte store overskrifter i media da den ble kjent før lanseringen av spillet i 2009.

Olsen har en datter som var på Utøya under terrorhandlingen 22. juli og vil nå prøve spillet for retten for «å bruke lovverket for å regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

- Vi må sette spørsmålstegn om det er samfunnsgavnelig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Scenen Olsen sikter til ble også dratt frem i forbindelse med terroraksjonen på den russiske flyplassen i Moskva i januar. Det var tv-kanalen Russia Today som koblet spillscenen til terrorhandlingen. (Se video i bunnen av artikkelen.)

Scenen ble også for sterk kost for russiske politikere, som valgte å sensurere spillet.

Det tredje spilet i «Modern Warfare»-serien er rett rundt hjørnet, men spillet har denne gangen ikke vakt like mye oppsikt som forløperen.

«Call of Duty: Modern Warfare 3» slippes til Xbox 360, PlayStation 3 og PC 8. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3