Ny «Gran Turismo 5»-dato!

Tro det eller ei: Bilsimulatoren skal være i butikkhyllene før desember.

12. november 2010 15:48

Etter at Sony og utvikleren Polyphony Digital overraskende måtte meddele at man ikke rakk lanseringsdatoen som var satt til 3. november, har flere fryktet at vi ble pent nødt til å vente til neste år før vi endelig fikk hendene i «Gran Turismo 5».

PlayStation 3-bilsimulatoren ble først annonsert under E3-spillmessen i 2005, og har kostet over 60 millioner dollar å lage.

Sjefen sjøl, Kaunori Yamauchi, uttrykte sin medfølelse med GT-fans like etter at dette budskapet havnet på den offisielle PlayStation-bloggen:

- Jeg er virkelig lei meg. Alle sammen: Dette er utilgivelig… Bare vent litt til, skrev han på sin Twitter. Tidligere i dag begynte han å friste med at det ventet gode nyheter angående en slippdato.

Og nå er det bekreftet at spillet lanseres den 24. november, skriver den norske utgiveren Nordisk Film i en epost.

Dermed er det mest etterlengtede PlayStation 3-spillet i år igjen i rute for å rekke julesalget 2010.

Årsaken til at 3. november lanseringen røk, er foreløpig ikke gjort kjent. Men det har blitt spekulert i at det skyldtes en kombinasjon av at spillet trengte oppgradert antipiratprogramvare – og/eller at Polyphony Digital var litt for sen med å levere den ferdige koden slik at man kunne trykke opp Blu Ray-diskene.

Sjefen for Polyphony Digital ble nylig spurt av bilbloggen Jalopnik hvor «GT5» egentlig lå i løypa. Yamauchi lot seg avfotografere med en gest som understreket hans svar: Blu Ray-pressene til Sony gikk seg definitivt varme i forrige uke...

«Gran Turismo 5» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 den 24. november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3