Kommer egentlig «Gran Turismo 5» i år?

«Nei», forteller én kilde. «Spilldiskene trykkes akkurat nå», sier sjefen sjøl.

3. november 2010 08:34

Det er kanskje bare «Call of Duty: Black Ops» som har like store forventninger knyttet til seg som «Gran Turismo 5» når det gjelder spillanseringer og forventet salg i år. Lenge var planen at spillet skulle lanseres i dag, 3. november, noe som ble annonsert under den store europeiske spillmessen GamesCom i Köln i august.

Bilsimulatoren ble som du sikkert vet nylig utsatt. Igjen. Den eneste forklaringen som ble gitt var at utviklerne trengte mer tid på seg.

- Vi beklager forsinkelsen overfor «GT5»-fans, men Kazunori Yamauchi og teamet hos Polyphony Digital vil være sikker på at de skaper den perfekte racing-opplevelsen, og vi er sikre på at dette ambisiøse spillet vil overgå forventningene når det blir lansert, fortalte en av utviklerne på den offisielle PlayStation-bloggen da de dårlige nyhetene ble gjort kjent i midten av oktober.

Sony lovet den gang at man skulle komme opp med en ny dato før utgangen av oktober. Det skjedde åpenbart ikke.

- «GT5»-diskene trykkes akkurat nå

Like etter at utsettelsen ble kjent, ble det spekulert i om forsinkelsen skyldes at spillet var produsert uten støtte for programvareoppdateringen som skal sørge for at Sony unngår piratkopiering.

Eventuelt at man misset deadlinen med bare noen få dager for å få satt i gang masseproduksjonen av Blu-Ray-disker.

Eurogamer har snakket med det de omtaler som «anonyme kilder», som forteller den engelske spillnettsiden at det er all mulig grunn til bekymring om du regnet med å kunne spille PlayStation 3-spillet denne julen, som Sony har lovet dyrt og hellig.

«Det er ikke mye håp om at spillet rekker julesalget», sier én av disse kildene.

Sjefen bak «GT5», Kazunori Yamauchi, ble av bilbloggen Jalopnik nettopp spurt hvordan det ligger an. Han lot seg avfotografere med en gest som understreket hans svar:

- Spilldiskene blir trykket akkurat i dette øyeblikk, sa Yamauchi.

Kanskje dette gir grunn til nytt håp? I mellomtiden venter vi – i likhet med de fleste andre – på en ny dato fra Sony. Og helst en dato som holder helt til vi sitter med spilldisken i våre klamme hender.

For å gire opp forventningene litt til, kan du kose deg med denne traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3