Norske Heroic gikk svimlende 217 millioner i minus i fjor – nå har et ukjent fond lagt inn bud

16. mai 2023 08:30

​(PressFire.no): Styret i e-sportorganisasjonen Heroic sier i en investormelding at de har inngått en avtale med investeringsfondet Krow Bidco om å selge selskapet.

Krow Bidco vil tilby alle aksjonærer å selge for to kroner per aksje, noe som gir en totalpris i underkant av 56 millioner kroner. Avtalen er avhengig av at minst 75 prosent av aksjene blir solgt.

Lite vites om kjøperen, som blir omtalt som eid av et større ikke-navngitt investeringsfond i investormeldingen, og en representant sier at de ønsker å fremheve vekstpotensialet i e-sport.

– Vårt selskap er godt posisjonert til å utnytte dette, skriver representanten i meldingen.


Pengetrøbbel

Heroic har vært i pengetrøbbel en stund, og måtte nylig hente ti millioner kroner i en emisjon fra sine aksjonærer for å kunne fortsette driften.

De siste årene har selskapet fått investeringer på mer enn 200 millioner kroner, og selskapet var på et tidspunkt verdsatt til 270 millioner kroner.

Ifølge NOTC, hvor Heroic er børsnotert, har selskapet i skrivende stund en markedsverdi på under ni millioner kroner.

– Under press fra strenge likviditetskrav og utfordrende markedsforhold, som har begrenset tilgangen på kapital for vekst- og oppstartsselskaper, har Heroic hatt problemer med å skaffe ny kapital, skriver selskapet i meldingen til aksjonærene.

I forbindelse med avtalen har selskapet også lånt 6,5 millioner kroner av Krow Bidco for å dekke driftskostnader og gjeld i umiddelbar fremtid.


Mørkerøde tall

Regnskapet for 2022 viser at Heroic Group AS hadde et driftsresultat på minus 59 millioner kroner på 9,8 millioner i inntekter.

Selskapet kjøpte seg inn i ligaer som ESL Pro League og BLAST Premier i «CS:GO» for over 140 millioner kroner i 2022, men verdien på disse plassene er sunket til 98 millioner kroner på under et år.

Datterselskapet Heroic AS hadde et driftsresultat på minus 58,6 millioner kroner på 39,6 millioner i inntekter. 

Betydelige av- og nedskrivinger gjorde at de to selskapene hadde et samlet årsresultat på minus 217 millioner kroner i 2022.

Heroic har tidligere sagt at de trenger mer penger fra investorer for å kunne fortsette driften og å dekke utestående gjeld. Regnskapene viser at de har 45 millioner kroner i gjeld som må gjøres opp innen året er omme.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3