Heroic har hentet mer enn 200 millioner kroner de siste to årene – er nå i akutt pengemangel

Det norske e-sportselskapet må skaffe ti millioner kroner før sommeren for å sikre driften.

20. mars 2023 18:42

(PressFire.no): Joachim «Noobwork» Haraldsens startet i 2020 Omaken Sports, en paraplyorganisasjon som skulle drive flere e-sportlag.

Selskapet forsøkte å komme seg med i den offisielle sør-koreanske «League of Legends»-ligaen, men greide ikke å overbevise arrangørene, selv etter at daværende statsminister Erna Solberg ba om inkludering.

Omaken greide likevel å hente inn hele 150 millioner kroner i investorpenger, og brukte deler av dette til å kjøpe den danske «CS:GO»-klubben Heroic – et av de beste lagene i verden.

Omaken Sports skiftet navn til Heroic Group AS i desember 2021. Selskapet har også et underselskap som heter Heroic AS, som står som eier av «CS:GO»-klubben.​

Heroic AS gikk 21 millioner kroner i minus i 2021, mens eierselskapet Heroic Holdings AS gikk ytterligere 13 millioner kroner i minus samme år.

– Det som er viktig å forstå at dette er en investeringsfase, sa Haraldsen på spørsmål fra Finansavisen om underskuddet i januar i fjor.

– Vi har en mye større mulighet for eskalering enn vanlige sportsklubber. Langt frem i tid kan vi bli større enn Manchester United.

Noen måneder etter hentet selskapet ytterligere 60 millioner kroner i en emisjon der blant annet DNB gikk inn på eiersiden. Selskapet ble på den tiden verdsatt til 270 millioner kroner.

Allerede i august samme år ble det derimot klart at selskapet trengte mer penger. Den gangen ble 18,7 millioner kroner hentet i frisk kapital fra eksisterende investorer, samtidig som selskapet tok opp åtte millioner kroner i lån.

I oktober ble derimot seks ansatte permittert, før hele satsingen sin på spillet «PUBG» ble lagt ned i februar i år.

Til tross for innsprøytingen av penger sier organisasjonen nå at de må skaffe enda ti millioner kroner «før sommeren», og ytterligere 70 millioner kroner innen utgangen av 2025 for å kunne fortsette driften.

Styret har innkalt til en ekstraordinær generalforsamling i dag.

Pengene som trengs før sommeren skal komme fra en kapitalutvidelse, hvor eksisterende investorer vil få muligheten til å kjøpe nye aksjer i selskapet, ifølge innkallelsen til generalforsamlingen.

Håpet er å få tak i mellom 12 og 20 millioner kroner på denne måten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3