Microsoft inngår tiårig «Call of Duty»-avtale med PlayStation

17. juli 2023 14:07

(PressFire.no): Microsoft har inngått en avtale som binder «Call of Duty» til PlayStation-plattformer de neste ti årene, dersom oppkjøpet av Activision Blizzard gjennomføres som planlagt.

Det melder Xbox-sjef Phil Spencer på Twitter.

– Vi er glade for å kunne annonsere at Microsoft og​ PlayStation har signert en bindende avtale om å holde «Call of Duty» på PlayStation etter oppkjøpet av Activision Blizzard, skriver Spencer.

– Vi ser frem til en fremtid hvor spillere verden over har flere valg for å spille sine favorittspill.

Det hele følger en intens kamp for å kunne kjøpe Activision Blizzard. Microsoft ble først stanset av det amerikanske konkurransetilsynet (FTC), men vant i retten for noen dager siden – og anken fra FTC er nå blitt kastet av retten.

En rekke land har godkjent oppkjøpet, mens EU har gitt tommel opp. Nå gjenstår bare de britiske konkurransemyndighetene (CMA), som skal behandle Microsofts anke etter at de først satte ned foten.

Det siste der er at fristen for å komme med et endelig svar i saken er utsatt noen uker.

Det lå an til at CMA kom til å holde på sitt selv etter anken (og i praksis derfor stanse hele oppkjøpet), men de sier nå at Microsoft har levert et omfattende forslag til hvordan de kan lette på innvendingene som ble lagt fram.

Det var i stor grad Microsofts dominans (og styrkingen av denne dominansen) innenfor strømming av spill – et marked som kan være en stor del av spillindustrien i årene som kommer – som det ble stilt spørsmålstegn ved. CMA mente at Microsoft ville få et for stort fortrinn her ved å kjøpe Activision Blizzard.

Akkurat hva som er i Microsofts nye forslag vites ikke, men det ryktes at de muligens ser på å gi avkall på strømming i Storbritannia.

Derfor er fristen for å sette endelig punktum forlenget til 29. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3