Lego: Pirates of the Caribbean

Hiv og hoi, snart er legoen vår!

Det er ingen mangel på Lego-baserte spill om dagen. Nå som også «Pirates of the Caribbean»-universet er gjenskapt med de danske lekeklossene, er det kanskje på tide å spørre seg om det begynner å bli nok. Tross alt er spillene basert på «Star Wars», «Indiana Jones», «Harry Potter» og «Batman» bygd opp over samme lest, på godt og vondt.

Noen timer inn i «Lego: Pirates of the Caribbean» er imidlertid all tvil feid til side: Det er definitivt rom for mer.

For all del, det handler fortsatt om å slå det aller meste sønder og sammen – eller bygge opp ting – for å samle flest mulig Lego-mynter. Men spillet er også fullt av små, raffinerte doser med nytt krydder som gjør at opplevelsen føles frisk. Kanskje er det fordi vi her ikke har med «the force» og magiske formler å gjøre?

Det er ikke gjort store oppgraderinger, men puslespillene du møter på kan til tider føles litt litt mer oppfinnsomme enn i de andre Lego-spillene. Gåtene er overraskende underholdende å løse, og det er ikke alltid helt åpenbart hvordan du skal få tak i de siste myntene eller bonusgjenstandene - det blir aldri forvirrende, men vekker snarere nysgjerrigheten.

Dette medfører at spillet også kan passe godt for de som er litt eldre enn målgruppen som tidligere har omfavnet Lego-spillene.

Ulike egenskaper

Som vanlig kan to spillere samarbeide gjennom brettene med hver sin håndkontroller. Det er hele tiden mulig å hoppe inn i en egen meny for å veksle mellom en rekke figurer du har med deg gjennom brettet. Ettersom hver av dem har unike egenskaper, åpner det for et ekstra lag i utforskingen.

For eksempel kan du med piratkapteinen Jack snuse opp skatter med et eget kompass, mens noen figurer kan kaste fekte og kaste øker, andre kan skyte, mens jentene kan dobbelthoppe. Du vil derfor ha glede av å returnere til tidligere spilte brett for å oppdage nye hemmeligheter som ikke var tilgjengelig ved første gjennomspilling.

Spillet omfatter alle fire «Pirates»-filmene, også den kommende «On Stranger Tides». Brettene gjenforteller historiene med den typiske slapstickhumoren som kjennetegner Lego-spillene, med en utstrakt bruk av mellomsekvenser som stort sett underholder mer enn de irriterer.

Hver «film» består av fem kapitler, noe som til sammen gir 20 brett, samt havnen som du stadig vekk vender tilbake til. Gjennom spillets gang kan du låse opp rundt 70 figurer, og med dem altså utforske brettene på forskjellige måter avhengig av hvem du velger.

Lagt inn større innsats

At utviklerne har klart å gjøre «Lego: Pirates» så interessant og velskapt som spillet faktisk er, overrasker meg aldri så lite. Det er ikke mange ukene siden Lego-versjonen av «Star Wars: Clone Wars» kom ut, likevel er dette spillet fullt av overskudd og moro.

Det kan være nettopp fordi Traveller's Tales har gitt ut så mange Lego-spill de siste årene, at de nå har vært nødt til å heve lista et par hakk, ettersom det ikke lenger bare er nok å ta noe kjent og kjært og putte det inn i en Lego-verden – det har vi sett mange nok ganger allerede.

For å legitimere nok et Lego-spill, har de derfor lagt en større innsats i å gjøre spillet givende i seg selv. Noe de åpenbart har lykkes med.

 

At grafikken er den hittil beste i serien, og musikken setter piratstemningen som den skal, kommer som en velkommen bonus på toppen. Med sin koselige humor og langvarige samleappell, er «Lego: Pirates» et velkomment tilbud blant familiespillene, som skapt for samspill mellom foreldre og barn.

Oppsummering
Positivt
Morsom og utfordrende videreutvikling av Lego-konseptet.
Negativt
Fortsatt mest moro for de som liker å samle ting.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3