Kina bannlyser spillstrømming for barn under 16 år

Samtidig sier 200 spillselskaper at de skal slå ned på barns bruk av spill.

28. september 2021 09:52

​(PressFire.no): Kina har nylig innført en rekke restriksjoner når det kommer til spilling blant barn og unge.

For kort tid siden ble det klart at myndighetene i landet forbyr nesten all spilling for de under 18 år, som bare får lov til å spille tre timer per uke.

Reglene backes opp av landets spillselskaper, der mer enn 200 selskaper, inkludert Tencent og NetEase, har signert en offentlig lovnad om at de kommer til å selvregulere i lys av disse restriksjonene. Selskapene vil benytte seg av blant annet ansiktsgjenkjenning for å stanse barn fra å spille mer enn de skal.

South China Morning Post melder nå at ytterligere begrensinger på hvordan barn og unge konsumerer dataspillkultur iverksettes i landet.

I nye retningslinjer som ble publisert mandag, kommer det fram at landets Twitch- og YouTube-konkurrenter må innføre aldersgrenser på 16 år for å kunne strømme spilling på tjenesten.

Det vil også bli forbudt å reklamere for visse gjenstander gjennom strømmingen, inkludert sex-leketøy, medisiner og utenlandske aviser.

I retningslinjene skal det også oppfordres til at de som strømmer skal holde seg til å snakke mandarin.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3