- Hvis du fikk se hva vi gjør med PS4 nå, ville du fått hakeslepp

«Heavy Rain»-skaperen mener det er som en annen verden.

4. april 2013 13:52

(PressFire.no): Foreløpig konsentrerer «Heavy Rain»-skaperen David Cage seg om PlayStation 3-spillet «Beyond Two Souls», hvor Ellen Page og Willem Defoe har hovedrollene.

Men den franske spillutvikleren har imidlertid ikke lagt skjul på at han i tillegg til PlayStation 3-spillet har en bolle i ovnen myntet på Sonys kommende spillkonsoll, PlayStation 4.

- Flere nyanser, flere detaljer

- Stol på meg, hvis du fikk se hva vi gjør med PS4 nå, ville du fått hakeslepp. Det er skikkelig overraskende. Det er som en helt annen verden, forteller Cage til CVG.

Han forteller videre at den nye kraften i konsollen betyr at utviklerne også tenker nytt.

- Generelt sett vil det gi oss mer muligheter til å være mer subtile, flere nyanser og flere detaljer. Det i seg selv endrer utviklernes insentiver.

Han påpeker at han sannsynligvis ikke ville ha prøvd å utvikle «Beyond: Two Souls» for PlayStation 2, fordi det hadde betydd kompromiss han ikke er villige til å gjøre.

- Har mine tre neste spill i hodet

Cage og Quantic Dream har ennå ikke avslørt nøyaktig hva de jobber med for PlayStation 4, men en hel spillverden fulgte med da han i fjor under GDC i San Francisco viste frem en imponerende teknologidemo kalt «Kara».

I ettertid kunngjorde han «Beyond: Two Souls», som ikke er relatert til roboten i teknologidemonstrasjonen.

- Jeg har trolig mine tre neste spill i hodet. Selv om jeg nå jobber for fullt med «Beyond», vet jeg hva jeg skal gjøre etterpå – for dét spillet er allerede i utvikling, fortalte David Cage til Gamesindustry.biz i februar.

Mange har spekulert i om «Kara» stammer fra det foreløpig hemmelige PlayStation 4-prosjektet.

«Beyond: Two Souls» slippes til PlayStation 3 den 8. oktober. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3