Etter «Beyond: Two Souls» kan vi få «Singularity»

Øker sjansene for «Kara»?

23. januar 2013 10:13

(PressFire.no): Det er ikke mange månedene igjen før David Cage og hans Quantic Dream-studio gir ut sitt første spill etter «Heavy Rain» (2010).

«Beyond: Two Souls» får en smak av Hollywood med Ellen Page («Juno», «Inception») i hovedrollen. PlayStation 3-spillet er et overnaturlig drama, der Cage har lovt oss at vi får bli med til «den andre siden».

«Beyond» har foreløpig ikke fått en bekreftet utgivelsesdato. Det franske spillstudioet har allerede lagt igjen spor av hva deres neste prosjekt kan bli.

Hva kommer etter «Beyond»?

Quantic Dream har nylig sikret seg nettdomenet singularityps4.com, skriver Superannuation (via Kotaku).

Det er ikke første gang at dette studioet har gjort dette i forkant av å ha bekreftet spillene sine. Det samme skjedde da rettigheter til heavyrainps3.com og beyondps3.com ble sikret på samme måte.

Det er minst et ting å bite seg merke i når det gjelder mystiske singularityps4.com:

PlayStation 4 er etter alle solemerker et fokus også for Cage nå for tiden, selv om Sony foreløpig ikke avduket den nye konsollen – foreløpig omtalt med kodenavnet «Orbis».

Hvis «Singularity» er tittelen på Cage sitt neste kan det peke i retning av at Quantic Dream har planer om å takle tematikk likt det som ble vist i teknologidemoen «Kara» på Game Developers Conference (GDC) i fjor.

I dette videointervjuet sier David Cage at Kara er inspirert av boka «The Singularity is Near» av forfatteren Ray Kurzweil.

- Trodde ikke dette var mulig på PS3

«Kara»-videoen imponerte stort i San Francisco i fjor. Selv om problemstillingen rundt en androide med for mye menneskelighet har blitt utprøvd en rekke ganger før, virket det som om Cage traff en nerve gjennom den sju minutter lange videoen.

Vi trodde ikke det ville være mulig å bruke dette til PlayStation 3, for det er kraftige saker. Men vi fikk det til å funke, sa Cage til GDC-forsamlingen i fjor.

- Dette er ikke mitt nye spill, bare for å understreke det. Men det er det samme vi gjorde i 2006 – da vi slapp en film av en protype vi jobbet med, kalt «The Casting», fortalte David Cage.

På E3-spillmessen noen måneder senere ble «Beyond: Two Souls» avslørt.

Det er ett rettighetsproblem hvis Cage og Co. har planer om å lage et spill med tittelen «Singularity».

Activision eier rettighetene til dette spillnavnet, etter å ha gitt ut det Raven-utviklede skytespillet i 2010.  Men, som Eurogamer påpeker, kan Quantic Dream og Sony kanskje sno seg unna hvis de legger til en undertittel – slik de har gjort med «Beyond: Two Souls».   

I et intervju med Examiner i 2010 innrømmet Cage at han på den tiden ikke bare syslet med ett spill.

-  Vi jobber for tiden med to veldig ulike prosjekter. Ofte, etter et langvarig og utfordrende prosjekt som «Heavy Rain», er det vanskelig for et team å bli opprømte over en ny idé igjen. Det er absolutt ikke tilfellet med Quantic Dream for øyeblikket – hvor hele gjengen virker å være entusiastiske over mulighetene som ligger i andre prosjekter.


Her er teknologidemoen med Kara, vist under GDC i San Francisco i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3