Hva skal Batman hete?

Har 15 navneforslag til «Arkham Asylum»-oppfølgeren.

13. juli 2010 10:45

Rocksteady Studios suksess med «Batman: Arkham Asylum» banet vei for en oppfølger som ble annonsert på tampen av 2009. I tillegg ble utviklerne hyllet gjennom flere prisutdelinger, blant annet på den prestisjefulle BAFTA-utdelingen i England som kåret det mørke superheltspillet til årets aller beste – foran spill som «Call of Duty: Modern Warfare 2» og «Uncharted 2: Among Thieves».

Warner kjøpte like godt spillskaperne etter at suksessen litt overraskende var et faktum, for det tilhører sjeldenhetene at et superheltspill blir en kritiker- og salgssuksess. Underholdningsgiganten ser helt sikkert lyst på fremtiden for den kappekledde flaggermusmannen.

I løpet av de neste to årene dukker det opp både en ny Batman-film og et nytt spill.

- SKAL DOMINERE STARTEN AV 2011

Opprinnelig ble det forespeilet en lansering av «Arkham Asylum» i løpet av 2010, men i påvente av noe håndfast informasjon siden annonseringen av spillet, er det sannsynlig at dette spillet først blir ferdig neste år.

En engelsk spillbutikkjede lekket tidligere i år opplysninger til CVG, der en kilde fortalte at Warner vil unngå et travelt julevindu – og i stedet flytte Batman-spillet til starten av 2011 «for å kunne dominere» markedet og få flest mulig hyllemetre. Fra offisielt hold het det den gang at ingen offisiell lanseringsdato enda er annonsert.

Superannuation skriver at Warner har registrert hele 15 domener, altså potensielle nettsider for spillet, og blant disse finner vi nok det offisielle navnet på oppfølgeren. Da den første traileren ble vist under Spike TV Video Game Awards i fjor ble tittelen «Arkham Asylum 2» brukt. Det går mest sannsynlig mot et navnebytte med det første – bare Warner og Rocksteady Studios klarer å bestemme seg. For det er mye å velge i:

Blant disse ledetrådene finner vi potensielle spilltitler som «Arkham City», «Ashes of Gotham», «Broken Ground», «New Arkham», «Grand Delusion», «Rise of Arkham», «Siege of Arkham», «Siege of Gotham», «State of Villainy», «City of Arkham» – i tillegg til noen andre nettadresser som inneholder små ledetråder om historien som du kanskje vil være skånet mot om du vil vente med den slags avsløringer.

Stemmeskuespilleren Kevin Conroy, som gir Batman liv i spillene, har uttalt at oppfølgeren blir bekmørk – om mulig enda mer dyster i stil og tone enn det forrige spillet. Spillet lener seg mot animasjonsfilmen «Batman Beyond: Return of the Joker» og introduserer oss for enda en ikonisk kjeltring fra Gotham City i tillegg til Jokeren – nemlig Two-Face.

Rollegalleriet vil i tillegg bestå av Mr. Freeze, Riddler og Talia al Ghul når spillet slippes til PC og konsoller en gang til neste år. Handlingen flyttes denne gang ut fra Arkham-fengselet og ut i Gothams gater.

Se den første fristetraileren som ble sluppet på tampen av 2009:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3