Hva med gratis «Ghost Recon»?

Nå kommer det.

25. mai 2011 13:30

Ubisoft utsatte kanskje nylig «Ghost Recon: Future Soldier», men nå kommer plasteret på såret – et nytt og gratis onlinespill. I alle fall for PC-spillere, som nå får «Ghost Recon Online».

Ifølge Ubisoft er det fullstendig gratis å spille det i sin basisform, men det vil være mulig å bruke penger eller virtuell valuta for å kjøpe seg nytt høyteknologisk utstyr eller såkalte boosts.

- «Ghost Recon Online» tar det beste fra «Ghost Recon»-spillene og tar dem på nettet, noe som gjør opplevelsen av å være en Ghost tilgjengelig for millioner av nye spillere og fans. Dette spillet er skapt fra bunnen av for å være et «free-to-play»-opplevelse, forteller spillets regissør, Hugues Ricour, i en pressemelding.

Perspektivet vil være i tredjeperson og kampsystemet være dekningsbasert. Det vil også være tre forskjellige klassetyper med forskjellige taktiske egenskaper i spillet. Samtidig vil du gå opp i nivåer i løpet av spillet, hvor du blir kraftigere og får nye egenskaper. Spillet skal ha støtte for opp til 16 spillere.

Med «Assassin’s Creed: Brotherhood» hadde Ubisoft stor suksess med å lansere en onlinesatsing til den populære spillserien. Det kan virke som dette har gitt spillgiganten blod på tann:

- Onlinemarkedet har utviklet seg til en viktig og ny arena for spill og spillere. Med «Ghost Recon Online» og andre viktige og kommende onlineprosjekter, er Ubisoft sikre på at vi lager innovative onlineopplevelser av høy kvalitet hvor kundene får både utvalg og kreativitet, sier Ubisoft-sjefen Yves Guillemot i pressemeldingen.

En lukket betatest av «Ghost Recon Online» skal kjøres i gang i løpet av sommeren.

Det er ikke bare Ubisoft som satser på spill som i utgangspunktet er gratis å spille - Electronic Arts har lansert «Battlefield Play4Free», som har en temmelig lik modell som «Ghost Recon Online». I «Battlefield Play4Free» vil det være mulig å spille opp til 32 spillere og inkluderer i tillegg kjøretøy.

«Ghost Recon Online» utvikles til PC og har enda ikke fått noen endelig utgivelsesdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3