Hun skal spille Lara Croft i Roar Uthaugs nye «Tomb Raider»-film

29. april 2016 08:16

(PressFire.no): I november kom nyheten om at «Bølgen»-regissøren Roar Uthaug har fått jobben med å lage en såkalt reboot av «Tomb Raider»-serien basert på spillserien med samme navn.

Det har vært knyttet spenning til hvem som får jobben med å spille eventyreren Lara Croft på lerretet – i et intervju med PressFire sa skuespilleren som spiller henne i spillene, Camilla Luddingington (31), at hun gjerne kunne tenkt seg rollen.

Men nå kunngjør Variety at det er svenske Alicia Vikander som får rollen i den kommende filmen.

«The Danish Girl».

Oscar-vinner

Vikander vant en Oscar for sin rolle i «The Danish Girl» og er i tillegg kjent for å spille roboten Ava i science fiction-filmen «Ex Machina», som forøvrig også vant en Oscar for beste effekter.

Det har vært Angelina Jolie som har hatt rollen som Lara Croft i de foregående filmene, men siden den forrige filmen fra 2003 har spillserien gjennomgått en slags renessanse.

Les våre anmeldelser av «Tomb Raider» og «Rise of the Tomb Raider».

«Tomb Raider» (2013)
«Tomb Raider» (2013)

Ny start

I 2013 kom spillet som bare fikk tittelen «Tomb Raider», som ble en slags ny start for serien.

I de nye spillene handler det om hvordan en ung Lara Croft ble den hun er, og Uthaug har allerede avslørt at den nye filmen vil være tettere opp mot de nye spillene enn de foregående.

Sånt sett blir også filmene en ny start.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3