Håndholdt sex i «Ghost of Sparta»

God of War-Kratos fornekter seg ikke.

13. september 2010 11:15

God of War-serien fortsetter på PlayStation Portable denne senhøsten med «Ghost of Sparta». Spillet ble annonsert i mai, et par måneder etter at «God of War III» kom ut til PlayStation 3. Da fikk vi vite at PSP-spillet skal besvare noen spørsmål som har dukket opp siden det aller første God of War dukket opp i 2005.

- Endelig svares det på spørsmål om Kratos’ tatovering, arr og familie, sa Sonys Eric Levine i en pressemelding som ble sendt ut i vår.

Nylig har de amerikanske sensurmyndighetene ESRB hatt det forestående «God of War: Ghost of Sparta» inne til vurdering, og ut i fra beskrivelsen fra hjemmesidene til ESRB får man absolutt et inntrykk av at det vanker nok en runde i sengehalmen for spillets hovedfigur.

Foruten detaljerte beskrivelser om mytologien i spillet, skildringer av blodsprutende kampsekvenser og kampsystemet, velger sensurorganet i USA å presentere det saftige innholdet slik:

«Spillet inneholder dessuten et sex-minispill der spilleren kan føre toppløse kvinner til et soverom. Selve sexen blir ikke vist – kameraet panorerer ut til foten av en ristende seng. Mens spilleren responderer til kommandoene fra skjermen med knappetrykking, høres høye stønnelyder», skriver ESRB.

Slike minispill med fokus på kjønnsorganer i aktivitet, er ikke nytt for denne serien. Men ofte gjenstand for debatt i forhold til hvordan spillet skal aldersmerkes. Spesielt i Australia, et land som tradisjonelt er strenge på denne typen innhold i spill. Utviklerne bak «God of War III» uttrykte før lansering at de var spente på hvordan sensuren kom til å vurdere PS3-spillet som også inneholdt slike sex-minispill, i tillegg til bøtter av blod og avkappede kroppsdeler i fleng.

Det er spillutviklerne i Ready at Dawn som står bak «Ghost of Sparta», studioet som også lagde PSP-spillet «God of War: Chains of Olympus». En demo av «Ghost of Sparta» ble gjort tilgjengelig for såkalte PlayStation Plus-medlemmer forrige uke, mens det ferdige spillet skal lanseres til PSP i november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3