Historisk når Street Fighter og Tekken møtes

Capcom og Namco Bandai annonserte «Street Fighter X Tekken». Se den første traileren her.

25. juli 2010 20:58

Capcom og Namco Bandai Games brukte anledningen under Comic-Con i San Diego til å annonsere et nytt og ambisiøst fightingspill som kombinerer sjangerens to største slåsskjemper – Street Fighter og Tekken.

Annonseringen skal ifølge en pressemelding ha skjedd foran tusenvis av Street Fighter-fans idet Street Fighter-produsent Yoshinori Ono fikk besøk av Tekken-produsent Katsuhiro Harada.

- Dette er historisk. To rivaliserende fighting-spill står på den samme scenen. Dette er ikke bare et oppgjør mellom Tekken og Street Fighter, men også et vanskelig valg for Capcom og Namco Bandai Games. Så jeg vil gjøre mitt aller beste, skal Ono ha sagt til fansen.

Se også: Skjermbilder fra spillet.


NÅ MED «TAG TEAM»

Videre fortelles det i pressemeldingen at det er teknologien i «Street Fighter IV» og «Super Street Fighter IV» som vil bli brukt som spillmotor. Dermed er det Tekken-figurene som må få nytt utseende for å passe inn, men det påpekes videre at figurene vil beholde unike egenskaper og bevegelser.

Selve spillet vil ifølge pressemeldingen også ligne på «Street Fighter IV» på den måten at det vil brukes 3D på figurene, men at omgivelsen er animerte i 2D.

I tillegg til vanlige moduser, som visstnok har fått små endringer for å gjøre opplevelsen dypere, skrives det også at spillet vil få en Tag Team-modus hvor spillerne velger to spillere som kan hjelpe hverandre og benyttes i spesielle kombinasjoner.

Tekken-produsent, Katsuhiro Harada, skal ifølge Kotaku også ha annonsert at «Tekken X Street Fighter» er under utvikling hos Namco, men i dette spillet skal det være Tekken-motoren som brukes og hele spillmekanikken fungerer i en 3D-arena, slik vi kjenner det fra Tekken-serien.

«Street Figher X Tekken» utvikles til Xbox 360 og PS3 og har foreløpig ikke fått noen slippdato.

Se annonseringstraileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3