Historisk samarbeid: Nå skal Sony og Microsoft jobbe sammen om spillteknologi

16. mai 2019 21:00

(PressFire.no): Det er toppsjefene Kenichiro Yoshida fra Sony og Satya Nadella selv som nå kunngjør et strategisk partnerskap rundt skyteknologi og kunstig intelligens.

Sony og Azure

Det nevnes spesifikt at Microsoft skal utforske løsninger for Sony sine strømmetjenester – inkludert spill.

De vil også jobbe sammen om annen type teknologi – som halvledere, kunstig intelligens og bildebrikkeløsninger.

- Sony har alltid vært ledende innen underholdning og teknologi, og samarbeidet vi annonserer i dag bygger på denne historikken rundt innovasjon, sier Satya Nadella i kunngjøringen.

Hvor som helst og når som helst

Yoshida forteller at PlayStation i seg selv ble til på grunn av en blanding av kreativitet og teknologi.

- Vår misjon er å sømløst videreutvikle plattformen som en som fortsetter å levere de beste og sterkeste underholdningsopplevelsene, sammen med skyløsninger som sikrer de best opplevelsen, hvor som helst og når som helst.

Det hører med til historien at Sony i dag allerede har en strømmeløsning for spill – som delvis er basert på teknologi de kjøpte etter nedleggelsen av OnLive.

I dag heter tjenesten PlayStation Now, og de to selskapene skal se på å flytte dette over på Azure.

Xbox har allerede avslørt sin variant av spillstrømming kalt xCloud og Google meldte seg på nylig med sin løsning Stadia.

Sist - Både Microsoft og Sony skal snart annonsere sine nye spillkonsoller. Microsoft er forventet til å avsløre sin på E3 om noen uker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3