Hinter om Wii 3D

Nintendo venter på at mange nok kjøper 3D-fjernsyn før planene om en ny Wii avsløres.

17. juni 2010 08:58

Noe av det som vil bli husket best etter årets E3-spillmesse i Los Angeles, er måten Nintendo avduket sin nye DS-håndholdtkonsoll på. Etter å ha gjort seg ferdig med sin pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid, flokket hundre modeller seg rundt klåfingra spilljournalister som fikk mulighet til å teste den nye konsollen kalt 3DS. Ikke bare fungerer 3DS, men den imponerer også, meldte vår mann hjem om.

Her finner du flere nyheter fra E3 2010.

Presidenten i Nintendo, Satoru Iwata, hinter nå om at Wii kan gå samme veien som DS. I et intervju med den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun (via Andriasang) slår han fast at man venter på at mange nok skaffer seg nye TV’er som støtter 3D før man avslører planene om en ny Wii.

– Vi tenker at timingen er riktig når mer enn 30 prosent av kjøperne handler 3D-fjernsyn. Vi kommer til å følge trendene nøye, sier Iwata, samtidig som han bekrefter at denne teknologien er interessant til Wii eller en ny hjemmekonsoll.

Nintendo er i tet når det gjelder 3D-teknologi, sier Iwata i dette intervjuet. Selskapet lanserte den mindre suksessfulle Virtual Boy-konsollen for 15 år siden og har jobbet hardt med innovasjon innen videospill og 3D i to tiår, røper han videre i intervjuet.

- For 15 år siden var ikke teknologien klar. Etter den tid har vi ventet på en ny sjanse og bestemte oss for to år siden at vi endelig hadde teknologien og de andre byggeklossene for å lage et tilfredsstillende produkt.

Se bilder av den nylig avslørte 3DS-konsollen her.

- 3D tillater oss å oppfylle bildekvalitet som er nært opp til det du ser rundt deg hver dag. I fremtiden vil 3D blir mainstream innen spill, spår Nintendo-presidenten.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3