Her vinner «Snute» (22) ESET UK Masters-turneringen

Det norske spillhåpet leverer.

25. mars 2013 08:52

 (PressFire.no): Norges proffhåp innen «StarCraft II» har igjen bevist seg som en av de beste nye spillerne innen e-sport.

I en fantastisk avslutting av helgens ESET UK Masters-turnering vant Jens «Snute» Aasgaard (22) overlegent 3-0 mot koreanske «Sting».

Turneringen tok plass i Telford, England denne helgen under spillfestivalen Insomnia48.

Turneringen valgte å bruke «Heart of the Swarm»-utvidelsen til «StarCraft 2». Utvidelsen har vært ute knappe to uker, så til tross for timelange daglige øvelser er det fortsatt mye nytt for spillerne å bli vant med - her får de virkelig bevise at de er allsidige og tilpasningsdyktige.

Nye taktikker

I løpet av turneringen fikk vi derfor se en del uvante taktikker, og  en del gamle taktikker som å ny ble relevante.

Det finnes tre raser i spillet, som hver har sine styrker og svakheter.

«Snute», eller Jens Aasgaard som han egentlig heter, spiller rasen Zerg, og har hatt litt utfordringer mot Protoss-rasen etter at utvidelsen «Heart of the Swarm» ble sluppet. 

I semifinalen møtte «Snute» på nettopp en dyktig Protoss-spiller, danske «BabyKnight» som tidligere hadde slått ut «Snutes» lagkamerat i en ekstremt spennende kamp. 

Heldigvis for nordmannen endte semifinalen opp med trygge 3-1, og han gikk videre til å møte Terran-spilleren «Sting» i Finalen. 

 - Klarte meg til finalen, der jeg møter «Sting». Forrige gang vi møttes tapte jeg 0-2, oppdaterte «Snute» sin facebook med etter å ha klart seg igjennom semifinalen.

- Naturligvis var jeg litt bekymret ettersom han hadde gjort det så bra tidligere mot min lagkamerat, «Ret», men jeg visste fra å analysere spillet hans at det var svakheter som jeg kunne utnytte til min fordel, forklarte «Snute» til Fast Expand TV etter kampen.

Is i magen

Aasgaard la tonen kjapt i første runde - koreanske «Sting» hadde et lite forsprang i begynnelsen, men med god forståelse for motstanderens bevegelser, store pengesummer og is i magen, klarte nordmannen å overkjøre en ganske forvirret «Sting».

- «Snute» er en Jedi, han var ti skritt foran hele tiden, utbrøt kommentator Yoan «ToD» Merlo og understrekte kallenavnet «Snute» har fått av «Starcraft»-samfunnet; «Skywalker».

At «Snute» hadde is i magen var det ingen tvil om. I andre runde prøve «Sting» tidlig å presse nordmannen, men endte opp med å få hjemmebasen blåst bort av banelings på rekordtid. 

- Han gjør at jeg vil begynne å spille Zerg, det er så bra han er, kommenterte «ToD» denne gangen mens Twitch-chatten eksploderte med «NORGEEE»-brøl i tekstform.

- Jedi Mind Tricks

I tredje runde kunne nok «Snute» ha avsluttet kampen tidligere, men han tok det rolig og bestemte takten selv, selv om «Sting» forsatte sin noe aggressive spillestil. 

Aasgaard fintet og lekte seg med arbeiderne til motstanderen, før «Sting» til slutt kastet inn håndkleet.

- Jedi Mind Tricks, kommenterte «ToD». 

Tidligere har Aasgaard kommentert at selvtilliten har vært hans største fiende. Da han vant julas prestisjetunge HomeStory Cup VI tok «Snute» til tårene. Han hadde jobbet hardt og klarte da endelig kvitte seg med alle tidligere problemer.  

Å ha gode støttespillere hjelper på, forklarte han. Med Team Liquid-signeringen har han fått gode venner innen proffmiljøet, og sportspsykolog til å hjelpe ham å foksuere.

- Det har hjulpet meg mye, det er så mye bedre når man ikke er ensom, sa en lykkelig og sliten «Snute» i vinnerintervjuet.

Det var ingen tegn til forstyrrende nerver denne helgen.

- Når jeg så hvilken gruppe jeg var plassert i så tenkte jeg at kanskje det fantes en liten sjanse at jeg kunne vinne, sa Jens «Snute» Aasgaard når han tok i mot prissjekken på £4000, drøyt 35 000 kroner.

«StarCraft II» er et strategispill som spilles i realtid. Utvidelsen «Heart of the Swarm» ble sluppet 12. Mars og krever hovedspillet «StarCraft II: Wings of Liberty» for å spilles.

Spillet er ekstremt populært innen e-sport.


Alle Bilder: ESET UK Masters Twitch.tv live-sending.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3