Her kjører «Halo» på Switch

Har fått Xbox-emulering til å virke på konsollen.

9. mai 2019 03:33
«Jet Set Radio»

(PressFire.no): Helt siden Nintendo Switch ble knekt åpen av hackere og moddere for et års tid siden, har det dukket opp et vell av interessante hjemmesnekra programmer til konsollen.

For eksempel har vi tidligere sett både Windows 10 og GameCube-spill på konsollen.

Nå har noen også fått en fungerende Xbox-emulator, XQEMU, til å kjøre på Switch. Dette etter å ha først installert Linux på konsollen, via Linux4Tegra Ubuntu, i stedet for konsollens eget operativsystem.

Det er YouTube-bruker og Switch-modder Voxel9 som har fått greia til å kjøre, og viser det hele i en video. Han viser både Xbox-dashbordet, «Halo» og «Jet Set Radio Future» kjørende på Switch.

Det går riktignok sørpetreigt – videoen under har hastigheten skrudd opp fire ganger – men det er fortsatt imponerende å se spill som «Halo» kjøre på konsollen.

Voxel9 har ikke fått Switch-kontrollerne til å fungere med emulatoren enda, og bruker en PlayStation 4-kontroller til å styre. Han spiller et Xbox-spill på en Nintendo-konsoll med en PlayStation-kontroller – fantastiske plattformnøytrale greier.

Emulatorene for Xbox er fortsatt såpass underutviklet at du må ha et beist av en pc for å kjøre selv enkle spill i noenlunde okay hastighet, så ikke forvent full støtte på Switch med det første.

Dette takket være den kompliserte arkitekturen i Xbox, mangelen på dokumentasjon og den generelle mangelen på utviklere som har orket å dykke ned i konsollen for å emulere den skikkelig.

Men som proof-of-concept er det jo kule greier læll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3