Her er «Zelda»-vinnerne!

Tre heldige vant verstingutgaven av spillet.

18. november 2011 16:27

Vi kjørte en liten konkurranse med den pakken du ser på siden her som premie.

I pakken finner vinnerne i tillegg til spillet en gullfarget Wii Remote med innebygd MotionPlus og en musikk-CD med åtte spor bestående av symfoniorkestrert musikk fra serien.

Spillet, som historiemessig er en forgjenger til alle andre spill i serien, har fått glødende kritikk her til lands.

«Alt fra sverdsvingingen til våpenhåndteringen, grafikken til musikken, templene til områdene rundt og fiendene til persongalleriet er av den aller ypperste sort!» sa vår anmelder om spillet, og trillet en sekser på terningen.

Les mer: Du kan lese vår anmeldelse her.

1 - I «Ocarina of Time» får du etter en stund tak i en hane som brukes til å vekke Talon utenfor Hyrule Castle. Denne hanen er det ikke noe spesielt merkelig med, men senere i spillet får du tak i en som er litt annerledes. Hva er det som er så spesielt med denne?

Svar: Det merkelige med denne hanen var at den var blå (ganske merkelig at den også bare gol til en bestemt person, men akk).

2 - «The Legend of Zelda» brøt mange grenser når det ble sluppet til NES i på slutten av åttitallet, men spillet var det første i verden til å gjøre noe vi tar for gitt i alle spill nå til dags. Hva var det «Zelda» var først ute med, og som gjorde at vi for første gang kunne spille så lange spill på konsoll?

Svar: Spillet var det aller første konsollspillet som hadde lagringsmuligheter. Ingen knotete koder å trykke inn, ingen grunn til å starte på nytt hver gang!

3 - Hva var det som gjorde at innbyggerne i Termina flyktet fra byen Clock Town?

Svar: Månen var i ferd med å falle ut av himmelen og ned på landet under - inkludert Clock Town.

4 - Hvilket «Zelda»-spill er skjermbildet her fra?

Svar: «Link's Awakening» til GameBoy.

5 - Serien er ikke redd for å ha med merkelige personer. Hva heter den 35 år gamle mannen som ikler seg en grønn trikot og røde truser, og hvilket spill var det første han var med i?

Svar: Tøysemannen heter Tingle, og var først med i «Majora's Mask» til Nintendo 64.

6 - Hvilken hjemmekonsoll fra Nintendo er den eneste som ikke har fått (eller får) to eller flere «Zelda»-spill i Europa?

Svar: NES hadde to, SNES hadde ett, N64 hadde to, GameCube hadde tre og Wii har to. Altså er svaret SNES!

Og vinnerne er...

Herman Strand Lilleng, 22 år fra Trondheim
Mowliid Qarbosh, 20 år fra Fredrikstad
Espen Kielland, 24 år fra Hamar

Hurra hurra hurra!

Spillene sendes så raskt som mulig, noe som i praksis vil si rett over helga! God helg!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3