Her er «Wiiboy Color» - en fullt fungerende Wii på størrelse med en GameBoy

Modder har krympet konsollen til håndholdtformat.

31. august 2020 16:58

(PressFire.no): Modding av konsoller har lenge vært en veldig aktiv subgruppe innenfor dataspill, og folk virker å bare bli flinkere og flinkere på å mose konsoller inn i små pakker.

Riktignok kan man gå litt for langt – som da «Shank» moste en Wii inn i en pastilleske for å se hvor smått det kunne bli. Det ble ikke veldig funksjonelt, men nå har noen tatt samme konsept og lagd en litt mer brukbar variant.

«Wiiboy Color» bruker de samme dimensjonene som en Game Boy Color, men inneholder hovedkortet fra en ekte Wii-maskin. Dette er kappet litt opp og noen chips er flyttet og loddet fast andre plasser, men den spiller alle Wii- og GameCube-spill – pluss alle spill som er på emulatorer.

Diskdrevet er byttet ut med en USB-pinne, så spillene må rippes fra disk og installeres slik, pluss at styringen gjøres gjennom å «lure» maskinen med en software hack til å tro at analogstikker og knapper er bevegelse (i spill som støtter vanlige kontrollere fungerer de som normalt).

Det er tre timer batteritid på konsollen, som har en 3,5 tommers 480p-skjerm og innebygd høyttaler. Knapper og styrekors er fra en DS Lite, mens styrestikkene er fra Switch.

Det er YouTuber GingerOfMods som har lagd herligheten, og han planlegger å selge disse etter hvert. Du kan se litt om hvordan han har lagd denne, pluss se hvordan den fungerer i aksjon her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3