Noen har most en hel Wii inn i en pakke halspastiller!

Ingen emulatorer eller annet juks - og den fungerer som en helt vanlig maskin.

4. oktober 2018 12:37

(PressFire.no): På hardware-modifiseringsforumet BitBuilt.net har de lenge jobbet med å lage portable versjoner av hjemmekonsoller.

Wii har vært en yndling der, takket være at konsollen kjører bortimot alle de tidligere Nintendo-konsollene, i tillegg til at den var ganske liten fra før.

En pågående vits på forumet har lenge vært «joda, men passer den inn i en Altoids-pakke?», etter hvert som brukere har funnet nye måter å krympe størrelsen på innmaten i konsollen. Altoids er navnet på en type halspastiller i USA.

Nå har en av moderatorene på forumet, som kaller seg Shank, gjort nettopp det: Han og et par andre fant en rekke måter å mose det hele ned til en størrelse som faktisk får plass i pastillesken.

Prosjektet, som ikke akkurat var et elsket barn av Shank, ble kalt «Kill Mii» - og han sier det «the worst thing ever» på Twitter - men negativitet til tross så er det utrolig imponerende greier.

Han kappet ned hovedkortet i Wii-konsollen så mye som mulig, inkludert å flytte RAM-brikker til andre plasser for å spare plass. Strømstyring gjøres via et helt nytt kretskort, og det hele kjører på et lite batteri.

Skjermen er en spesialbestilt greie på hele to tommer.

Batteritiden er riktignok på bare ti minutter, den blir glovarm takket være litt trang plass og små ventilasjonshull, men den fungerer! Spill og programvare lastes inn via en USB-inngang i bunnen av konsollen.

Alt av knapper og analogspaker er lagt fra grunnen av, men inkluderer alt som er med i en Wii Pro-kontroller. En 3DS har blitt flådd for å få tak i de flatere analogstikkene der.

- Den er ganske elendig. Den er vond å holde i og batteriet varer i kort tid, sier Shank i en video om prosjektet (som du kan se under).

Men samme hvor «negativ» han er – det er en fullt funksjonell ekte Wii inni der, ikke en mikro-pc som kjører en emulator! Den støtter alle Wii-spill, GameCube-spill, WiiWare- og Homebrew-ting. Du kan koble til Wii-kontrollere og spille fireplayer «Wii Sports» om du vil.

I videoen spiller han «Smash Bros. Melee», og det er ganske fett.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3