Her er Sonys nettbrett

Nye iPad-konkurrenter i løpet av året.

26. april 2011 10:44

I begynnelsen av april bekreftet Sony-topp Howard Stringer at selskapet er beredt på å konkurrere i nettbrettmarkedet, og at de vil lansere sin tablet i løpet av året. Stringer var den gang beskjeden med å dele for mange detaljer.

Nå har selskapet tatt bladet fra munnen og vist frem herligheten under en pressekonferanse i Tokyo.

Sony lanserer ikke bare én tablet, men to. Foreløpig omtalt som S1 og S2. Begge kjører på Android 3.0-operativsystemet og vil ha tilgang til Qriocity – tjenesten som foreløpig bare er tilgjengelig i USA og som lar deg leie musikk, bøker og annet medieinnhold.

NB! Se video nederst i saken.

Med tilgang på PlayStation-spill

S1 har en form som minner om et magasin foldet på midten, med en kurvet overside og en 9,4” stor skjerm. Den har kamera både på for- og baksiden.

S2 har to 5,5” store skjermer og kan brettes sammen. I likhet med S1 har den en Tegra 2 SoC-prosessor og kamera. Den nederste skjermen kan benyttes som et kontrollpanel når du spiller, som meny samtidig som du ser film eller hører musikk - eller et tastatur mens du skriver epost eller oppdaterer Facebook-profilen din.

I en pressemelding skriver Sony at S1 er «skreddersydd for et rikt utvalg av multimediaopplevelser i større format, mens S2 er ideell for mobil kommunikasjon og underholdning». Formen, de to sammenleggbare skjermene og størrelsen er tilpasset slik at S2 kan få plass i jakkelomma.

Begge disse nettbrettene er utstyrt med WiFi og er WAN-kompatible (3G/4G).

Både S1 og S2 vil ha tilgang til PlayStation-spilltitler, med den samme type integrasjon til PlayStation Suite som man finner i Xperia Play-mobiltelefonen som nylig ble lansert. Dessuten kan du laste ned bøker fra Reader Store – eller bruke nettbrettene som fjernkontroll til en rekke AV-produkter, inkludert Sony Bravia-TVer.

Både S1 og S2 lanseres i løpet av året. Priser er foreløpig ikke gjort kjent.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3