Her er sommerens store XBLA-spill

Microsoft har kunngjort titlene til årets Summer of Arcade-kampanje på Xbox 360.

15. juni 2010 13:27

For tredje året på rad vil Microsoft sette litt ekstra fokus på de nedlastbare Arcade-titlene på Xbox 360. Summer of Arcade- som denne kampanjen heter, har tradisjonelt sett gitt oss noen av de aller beste spillene av dette slaget. I 2008 het favoritten «Braid», mens fjoråret gav oss «Shadow Complex», «Trials HD» og «’Splosion Man».

Her finner du flere E3 2010-nyheter.

Det var ventet at «Comic Jumper», det nye spillet fra skaperne av «The Maw» og «’Splosion Man», skulle bli en av Summer of Arcade-titlene. Det blir det ikke, i hvert fall er ikke dette etterlengtede spillet med i kobbelet av Arcade-titler som Microsoft nå presenterer i en fersk trailer som du kan se nederst i denne saken.

Her kan du få en smakebit av «Comic Jumper».

I stedet har Microsoft sommerlige planer for «Lara Croft and the Guardian of Light», «Castlevania: Harmony of Despair», «Monday Night Combat», «Limbo» og «Hydro Thunder Hurricane».

Disse fem spillene inneholder i sum tradisjonelle plattformeventyr og motoraction, litt nevekamp og spennende, kreativ nytenkning. «Limbo» scorer høyt når det gjelder det sistnevnte. Dette danskutviklede spillet har en særegen visuell stil og lover oss kreative puzzles på en måte som gjør at vi tenker på «Braid» og «The Misadventures of P.B. Winterbottom».

«Lara Croft and the Guardian of Light» slippes også til PC og PlayStation 3. I spillet forespeiles vi en samarbeidsmodus. I motsetning til Tomb Raider-serien blir dette et langt mer lineært arkade-inspirert spill. I tillegg til samarbeidsmodusen vil spillet også få en enspillerkampanje, har utgiver Square Enix lovet oss.

Dette er ikke nødvendigvis alle spillene som vil komme ut til XBLA i løpet av fem sommeruker, men de mest profilerte.

Se denne videopresentasjonen av årets XBLA-sommerspill, akkompagnert av Supergrass sin «Sun Hits the Sky»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3